Novak: Zlatni slem? Sve je moguće, u dobroj sam poziciji

Tenis 13. jun 202122:36 > 22:37 6 komentara
Sarah Meyssonnier, Reuters

Šampion Rolan Garosa Novak Đoković osvajanje titule u Parizu svrstava među tri najveća dostignuća u karijeri, a već je najavio da će napasti trofej i na Vimbldonu.

Novak je postao prvi teniser koji je u Open eri osvojio po minimum dve titule na svakom grend slemu, pošto je u finalu Rolan Garosa savladao Stefanosa Cicipasa 6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

„Oduševljen sam, veoma ponosan zbog toga. Deo sam istorije sporta koji volim, to me ispunjava. Ne bih mogao da budem srećniji, zbog svega što sam uradio u poslednjih 48 sati. Ovo je verovatno jedno od moja tri najveća dostignuća“, rekao je Đoković.

„Pobedio sam Rafu posle četiri i po sata borbe na njegovom terenu, juče nisam trenirao, izašao sam večeras na teren sa punim baterijama da se borim sa Cicipasom, koji je igrao svoje prvo grend slem finale. Znao sam da će on početi dobro. Prvi set je bio neizvestan, ali on je bio bolji igrač u odlučujućim momentima. Onda sam posle drugog seta izašao sa terena, baš kao i protiv Muzetija. Vratio sam se kao drugačiji igrač, osvežen. Uspeo sam da brzo napravim brejk u trećem. Posle toga sam osetio da mu ulazim u glavu“.

Pitali su novinari srpskog tenisera o čemu je razmišljao posle izgubljena dva seta.

„Čuo sam dva glasa – jedan mi je govorio da ne mogu da preokrenem, da je gotovo. Taj je bio prilično glasan posle drugog seta. Osetio sam da je vreme da se posvetim drugom glasu. Rekao sam sebi da ja to mogu, počeo sam da ponavljam to sebi kako bih poverovao. Kada je počeo treći set, osećao sam se bolje. Posle toga u meni nije postojala sumnja“.

povezane vesti

Marjan Vajda je prethodno pričao o zlatnom slemu, koji podrazumeva osvajanje sve četiri velike titule i zlato na Olimpijskim igrama u istoj godini.

„Sve je moguće. Putavanje na kojem sam do sada bio je fantastično. Ostvario sam uspehe za koje su mnogi mislili da su nemogući. Sve je moguće i u dobroj sam poziciji kada je reč o zlatnom slemu. Ali znate, tako je bilo 2016, pa sam izgubio na Vimbldonu u trećoj rundi. Sada imamo samo dve sedmice do Vimbldona, što nije idealno. Ali probaću da se prilagodim što je pre moguće igri na travi“.

Novak će braniti titulu na Vimbldonu, koji se prošle sezone nije igrao zbog pandemije virusa korona.

„Uživaću u ovoj pobedi, a onda ću svu pažnju posvetiti Vimbldonu. Nije mi problem da kažem da želim da osvojim titulu. Naravno da želim. Bio sam srećan kada je objavljeno da će se Vimbldon igrati ove godine, jer prošle nije. Trijumfovao sam tamo 2018. i 2019. godine, nadam se da ću nastaviti niz. Volim travu, napredovao sam mnogo kada je reč o toj poziciji. Nadam se da ću iskoristiti ovo samopouzdanje“.

Ukoliko trijumfuje na Vimbldonu, Đoković će se izjednačiti sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom na vrhu večite rang liste sa 20 grend slem titula.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare