Cicipas: Novak me inspiriše, veliki je šampion!

Sport Klub 13. jun 202120:51 > 21:01 3 komentara
Stefanos Tsitsipas
Julian Finney, Getty Images

Stefanos Cicipas čestitao je Novaku Đokoviću na osvojenoj tituli na Rolan Garosu, istakavši da ga inspiriše sve što radi srpski teniser.

Novak Đoković nije krio sreću posle osvajanja druge titule na Rolan Garosu, a posebno je zahvalio navijačima u Srbiji.

Đoković je osvojio drugi trofej u Parizu, 19. na grend slem turnirima u karijeri, pošto je savladao Stefanosa Cicipasa 6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Razumem kroz šta Cicipas sada prolazi jer znam kako je izgubiti finale grend slema. To su mečevei u kojima se najviše uči. Znajući njega i njegov tim, znam da će se vratiti jači. Verujem da će osvojiti brojne grend slemove u budućnosti„, rekao je Novak na ceremoniji dodele pehara.

Đoković je postao prvi teniser u istoriji Open ere koji je osvojio bar po dva trofeja na svakom od četiri grend slema.

Želim da zahvalim mom timu, porodici, svima koji su zaslužni za ovo što smo napravili danas. Nivo tenisa bio je izvanredan. Bilo je izutetno fizički i mentalno teško. Dva puta u tri dana igrao sam dva teška meča, prvo protif Rafe, sada protiv Cicipasa, ali pokazao sam sve svoje sposobnosti i da se vratim u meč. Ovo je ispunjenje sna“.

Novak je posebnu poruku imao za navijače u Srbiji.

Želim da pozdravim ljude u Srbiji koji su me podržavali i sve koji su došli da nas gledaju. Bili su ovo neverovatni momenti. Pamtiću poslednjih 48 sati ceo svoj život“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare