Muškarac urinirao na spomenik u Nikšiću; Zvaničnici osudili sraman čin VIDEO

Policija Crne Gore danas je uhapsila M. I. (57) zbog sumnje da je oskrnavio spomenik narodnog heroja Ljuba Čupića u Nikšiću.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 13.06.2021.

18:24

Muškarac urinirao na spomenik u Nikšiću; Zvaničnici osudili sraman čin VIDEO
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Navedeno je da je policija preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti u odnosu na događaj na Trgu Slobode u Nikšiću, u neposrednoj blizini spomenika Ljuba Čupića, koji je dokumentovan snimkom i objavljen na društvenim mrežama.

Kvalifikovano je krivično delo povreda groba i M. I. je po nalogu tužioca lišen slobode zbog sumnje da je počinio to krivično delo. On će u zakonskom roku biti priveden postupajućem tužiocu. Na snimku se vidi muškarac koji urinira po spomeniku narodnog heroja Ljuba Čupića u Nikšiću, u vreme kada ima ljudi na ulicama.

Đukanović: "Nadležni organi da reaguju"

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
Predsednik i premijer Crne Gore Milo Ðukanović i Zdravko Krivokapić osudili su danas skrnavljenje spomenika narodnom heroju Ljubu Čupiću u Nikšiću.

Ðukanović je poručio da od nadležnih očekuje odlučnu reakciju i naglasio da je ovo "najbelodaniji izraz povampirenja četnicke ideologije koje svojim nečinjenjem podstice nova parlamentarna većina".

Naveo je da je sinoćni monstruozni anticivilizacijski čin skrnavljenja spomenika ikoni crnogorskog antifašizma Ljubu Čupiću u Nikšiću sramota za savremenu Crnu Goru.

"Očekujem da nadležni državni organi odlučno i adekvatno reaguju. U protivnom, znaćemo šta nam je činiti i kako da odbranimo naše revolucionarno nasleđe i najvrednije istorijske vrednosti savremenog crnogorskog društva", napisao je Ðukanović na Tviteru.

Krivokapić: "Besprizoran čin"

EPA-EFE/VAIOS CHASIALIS
Krivokapić je naveo da je skrnavljenje spomenika jednom od najvećih antifašističkih junaka i simbola otpora Ljubu Čupiću besprizoran čin i poručio da čin skrnavljenja spomenika Ljubu Čupiću ili bilo kojeg drugog spomenika istorije i kulture, neće biti tolerisan nikome.

Uz pohvale policiji na brzom otkrivanju počinioca, Krivokapić je apelovao na državne organe da slučaj rasvetle do kraja i do poslednjeg detalja. Kako je saopšteno, Krivokapić je rekao da se mora znati da li je u pitanju izlovani pojedinačni slučaj ili je u pitanju, ipak dirigovani događaj.

"Ima elemenata da pomislimo i na ovo drugo jer imamo činjenicu da su predsednik države i predsednik opštine Podgorica doneli presudu našoj vlasti, pre nego što su se državne institucije oglasile", rekao je Krivokapić.

On je pozvao predsednika Mila Ðukanovića da vodi računa da ne izgovara reči koje zvuče kao poziv na rušenje ustavnog i državnog poretka.

"Pozivam predsednika države ili da vodi računa da ne izgovara reči koje zvuče kao poziv na rušenje ustavnog i državnog poretka, a ukoliko on sam od toga konačno ne odustane, onda ću ja pozvati Državno tužilaštvo da reaguje na te prijetnje", naveo je Krivokapić.

Kaže da je Crna Gora zemlja u kojoj se, u oblasti vladavine prava, više neće odlučivati prema željama moćnih pojedinaca, nego isključivo prema Ustavu i zakonu.

Policija je privela Nikšićanina M. I. koji je sinoć snimljen kako urinira po spomeniku narodnom heroju Ljubu Čupiću u Nikšiću, saopšteno je ranije danas Portalu RTCG iz Uprave policije.

Abazović: "Sa gnušanjem osuditi ovakve incidente"

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović osudio je danas, kako je rekao, skandalozno skrnavljenje spomenika narodnom heroju Ljubu Čupiću u Nikšiću i pohvalio brzu reakciju policije na otkrivanju počinioca.

"Kao društvo, moramo graditi sistem vrednosti koji će sa gnušanjem osuditi ovakve incidente. Nikšić i Crna Gora su danas u tome jedinstveni", napisao je Abazović na Tviteru.

Policija je privela Nikšićanina M. I. koji je sinoć snimljen kako urinira po spomeniku narodnom heroju Ljubu Čupiću u Nikšiću, saopšteno je ranije danas Portalu RTCG iz Uprave policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: