Rodrigo de Paul (©Reuters)
Rodrigo de Paul (©Reuters)

De Paul lud za Atletikom, rekao Udinezeu da želi da ide, cena najveća prepreka

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.06.21. | 18:31

U slučaju da Argentinac bude nedostižan, meta je Čalhanoglu

Titula je osvojena, sada je sve spremno za nastavak izgradnje tima sa ciljem da se uspostavi višegodišnja dominacija španskim fudbalom i napravi iskorak na evropskoj sceni.

Novac od prodaje Alvara Morate u Juventus koja treba da se dogodi u narednim danima biće odlična polazna tačka za kupovinu Dušana Vlahovića o kojoj se sve više priča, a velika pažnja posvećena je i potencijalnom dovođenju Rodriga de Paula. Nije Atletikovo interesovanje za argentinskog vezistu novost pošto se o tome šuška duže vreme, ali je operacija njegovog dovođenja izuzetno komplikovana, ma koliko čudno zvučalo.

Izabrane vesti

Ponedeljak, 21.00: (1,45) Španija (4,20) Švedska (8,00)

Udineze jednostavno ne popušta godinama i ne spušta se ispod cene od 40.000.000 evra, ali ovo leto moglo bi da bude možda i prelomno za njegov sledeći korak u karijeri i praktično sve zavisi od njegove volje da napusti Friuli. A, kako navodi madridska Marka, De Paul je počeo da pokazuje ozbiljnu volju da napravi sledeći korak u karijeri i to baš da se preseli u Atletiko. Ugledni list tvrdi da je De Paul lud za Atletikom i ako je to zaista tačno, moglo bi da bude presudno za dalje pregovore.

De Paul želi u Atletiko, želi novi izazov, želi trofeje i pre svega – želi da sarađuje sa sunarodnikom Dijegom Simeoneom! Ono što je malo poznato je to da je njegov agent Agustin Himenez prijatelj sa sportskim direktorom Rohiblankosa Andreom Bertom i praktično ne bi smelo da bude prepreka sa te strane na putu do realizacije transfera. Doduše, u Italiji su nekoliko puta ranijih godina pisali da se za De Paulov transfer ipak pita Mino Rajola.

Da zaista postoji volja kod Argentinca da okrene listu u karijeri najbolje govore De Paulove reči medijima u svojoj zemlji.

“Bio sam vrlo iskren i jasan po pitanju onoga što želim i postavio stvari načisto. Rekao sam im (upravi) šta želim i mislim. Imam 27 godina i ne želim dalje da pričam iz poštovanja prema svima, naročito prema Udinezeu i navijačima koji me jako poštuju“, izjavio je De Paul.

Najveća prepreka ostaje cena. Udineze traži 40.000.000 evra, Atletiko je u prvim neformalnim razgovorima krajem maja nudio 20.000.000 evra i štopera Neuena Pereza koji je sezonu proveo na pozajmici u Granadi. U Udinama žele još novca jer nemaju više igrača De Paulovih kvaliteta koji može da donese veliki upliv novca u klupsku kasu. Ali, situacija bi zaista mogla da se promeni zbog njegove volje da ode...

U slučaju da se na kraju ne dogodi ovaj transfer, Atletiko ima drugo rešenje, ali potpuno drugačiji tip igrača – Hakana Čalhanoglua. Turčina još sam dve sedmice dele od rastanka sa Milanom pošto ni do kakvog dogovora nije došlo po pitanju produžetka saradnje zbog mimoilaženja u visini plate. Rosoneri ne mogu da mu ponude više od 3.500.000 evra, njegovi agenti su tražili preko pet miliona i tu se pregovori nisu pomakli ni za milimetar...

Stvar je u tome što je Čalhanoglu zbog novca došao do toga da ga niko ne želi jer neće da mu ponudi veliki novac za platu. Tu nameru nema ni Atletiko, ali u slučaju da od De Paula ne bude ništa, možda se situacija promeni.

Sada da vidimo šta će da se dogodi...



tagovi

Rodrigo De PolHakan Čalhanogluletnji prelazni rok 2021MilanAtletiko MadridUdineze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara