Kragujevac: Za kombajnere obezbeđeno 114 protivpožarnih aparata

U okviru tradicionalne akcije koju grad Kragujevac i Dobrovoljno vatrogasno društvo organizuju pred početak žetvenih radova, organizovana je obuka i podela 114 protivpožarnih aparata za kombajnere.

Izvor: B92

Nedelja, 13.06.2021.

11:06

Kragujevac: Za kombajnere obezbeđeno 114 protivpožarnih aparata
Foto: Depositphotos/maxpro

"Grad Kragujevac kao odgovorna lokalna samouprava godinama unazad, pre početka žetve, a u cilju zaštite od požara, u saradnji sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom organizuje kontrolu i servis PP aparata na teritoriji seoskih mesnih zajednica", istakao je Dragoš Radovanović načelnik Odeljenja za vanredne situacije.

On je dodao da je ove godine uvedena novina, pa će svi kombajneri na teritoriji Kragujevca dobiti po jedan potpuno nov PP aparat.

"Na taj način ćemo stepen bezbednosti, u smislu zaštite od požara tokom žetve, podići na maksimalno viši nivo. Ukupno je podeljeno 114 aparata. Deo je obezbeđen kroz ugovor sa Gradskom upravom Kragujevca, a deo je doniralo Vatrogasno društvo odnosno preduzeće ""Todorović. Imajući u vidu visoke temperature tokom žetve, mehanizaciju i sve ostale faktore, rizici od požara su veoma visoki. Zakon je tu precizan i jasan, a mi se trudimo da zakon poštujemo do kraja. Kontrolom PP aparata koja počinje u ponedeljak, stepen rizika svodimo na minimum. U prilog tome i podatak da poslednjih dvadesetak godina, zahvaljujući ovakvim merama, nije zabeležen nijedan slučaj požara tokom žetve", ističe Radovanović.

U nameri da poveća zaštitu od požara ovoj akciji priključilo se i preduzeće "Todorović" iz Kragujevca koje se bavi proizvodnjom PP aparata. Prema rečima direktora i vlasnika Dejana Todorovića, zato su i donirali određeni broj PP aparata Dobrovoljnom vatrogasnom društvu odnosno žeteocima, jer znaju koliko je zbog zapaljivih materijala žetva rizična.

"Obuka i protivpožarni aparati koje subvencioniše grad odnosno Dobrovoljno vatrogasno društvo mnogo znače, ne samo kombajnerima prilikom žetve, nego je dobro da svako domaćinstvo na selu poseduje takav aparat u slučaju požara", kaže Milan Simić iz sela Cerovac i dodaje – nikad se ne zna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: