Opada broja aktivno obolelih u Boru i Majdanpeku 1Foto: Aleksandar Roknić

Jedan novooboleli od korona virusa, dva oporavljena bolesnika i 134 aktivna slučaja virusne infekcije na teritoriji grada – najnoviji su podaci koje je saopštio gradski Štab za vanredne situacije u Boru.

Od 16 hospitalizovanih bolesnika na grudnom odeljenju borske Opšte bolnice 13 je pozitivno na virus. Na prvi pregled se juče u kovid ambulanti javilo 13 pacijenta, obavljena su četiri kontrolna pregleda, a 12 pacijenata pregledano je na prijemnim bolničkim odeljenjima.

U majdanpečkoj opštini nije registrovan nijedan novi slučaj korona virusa i svih 11 juče testiranih osoba imale su negativan rezultat.Na prvi pregled tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulante se nije javio nijedan pacijent, obavljena su samo dva kontrolna pregleda. Zbog teže kliničke slike u tercijarnim zdravstvenim ustanovama hospitalizovano je šest od ukupno 19 aktivno pozitivnih sa teritorije opštine Majdanpek.

Od početka epidemije korona virusom inficirano je 1.448 osoba, do sada se oporavilo 1.382, a od posledica virusne infekcije preminulo je 47 pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari