1. Idi na sadržaj
  2. Pređi na glavni meni
  3. Idi na ostale ponude DW
Sport

Štampa: Najbolji set svih vremena

13. jun 2021.

Đoković je u jednom od naspektakularnijih mečeva i pobedom na Rafaleom Nadalom zaradio kartu za finale protiv Stefanosa Cicipasa. Grk je prethodno u pet setova isključio nemačkog tenisera broj jedan Aleksandra Zvereva.

https://p.dw.com/p/3upGP
Foto: Gonzalo Fuentes/REUTERS

Novak Đoković i Rafael Nadal odigrali su meč koji će ostati za večnost. Duel je bio toliko izvanredan da se organizatori nisu usudili da „izbace" gledaoce - a oni su im se zahvalili - Marseljezom, piše Velt.

„Dvojica rivala vodila su epsku borbu. Prvo je Španac marširao napred i dobio prvi set sa 6: 3. Ali Đokovića to nije odvratilo i uspeo je da uravnoteži.

Jedan od najboljih setova u istoriji tenisa

Usledio je verovatno jedna od najboljih setova u istoriji tenisa. Više od sat i po, dve superzvezde su prikazivale tenis svetske klase. Borilo se za svaki poen - kao da se već radi o osvajanju turnira.

Posle toga, trebalo je da se napravi pauza da bi gledaoci mogli da napuste arenu - zbog policijskog časa. Ali organizatori su odlučili da publika može da ostane, a ona im se zahvalila marseljezom. Bilo je veoma svečano.

Autori onih video zapisa koji na kraju godine prikazuju najlepše i najuzbudljivije trenutke tenisa, mogu već da obave svoj posao - ove godine ne može biti bolje", konstauje Velt.

Novak Djoković - Rafael Nadal
Novak Djoković - Rafael NadalFoto: Sarah Meyssonnier/REUTERS

Da li će ovo biti broj 19?

„Već neko vreme Novak Đoković ne krije šta ga pokreće u 34. godini. „Kad završim karijeru, želim da uđem u istoriju kao igrač koji je osvojio najviše grend slem turnira", rekao je Đoković ponovio je u februaru nakon trijumfa na Otvorenom prvenstvu Australije, piše nemački Cajt.

„Srbin je sada prihvatio da nema šanse u borbi za naklonost ljubitelja tenisa protiv Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Ali što se tiče broja grend slem titula, Đoković ima vrlo dobre šanse da nadmaši svoja dva večita rivala.

Federer i Nadal su 20 puta osvajali jedan od četiri najvažnija turnira. Đoković trenutno ima 18 titula."

Ali za 19. grend slem titulu mora da pobedi Cicipasa, što neće biti lako jer je Grk ove godine u odličnoj formi. Dvadesetdvogodišnjak, koji je u polufinalu pobedio Aleksandra Zvereva u pet setova, predvodi godišnji plasman i već je pobedio na turnirima na šljaci u Monte Karlu i Lionu.

„Moraću još jednom da igram najbolji tenis", rekao je Đoković, prenosi Cajt.

French Open 2021 | Halbfinale Novak Djokovic - Rafael Nadal
Foto: Sarah Meyssonnier/REUTERS

Pomoć Muzetiju

A portal tenisnet piše: Vimbldon: Novak Đoković privatnim avionom dovodi Lorenca Muzetija.

„Imate problema sa dolaskom u Englesku? Svako ko ima dobru vezu sa svetskim brojem jedan, Novakom Đokovićim - može da računa na pomoć.

Izgleda da su se Novak Đoković i Lorenco Muzeti tokom meča od pet setova na Otvorenom prvenstvu Francuske zbližili - jer, kako pišu italijanski mediji, Đoković će svom mladom saborcu pomoći u jednom logističkom problemu. Muzeti bi želeo da prvo završi školu pa tek onda da leti za Vimbledon - što u osnovi krije rizik od zaraze virusom korone, u avionu sa mnogo putnika. To bi verovatno imalo za posledicu da  Muzeti nema svoju premijeru na svetom travnjaku u Londonu.

Prema izveštajima, Novak Đoković se ove godine ne žuri u Veliku Britaniju. I na Rolan Garos je Đoković došao vrlo kasno i radije je igrao (i pobedio) na domaćem turniru u Beogradu. Kao što pokazuju rezultati na Otvorenom prvenstvu Francuske, to mu nije naškodilo", piše tenisnet.

Priredila: Dijana Roščić

Pratite nas i na Fejsbuku, preko Tvitera, na Jutjubu, kao i na našem nalogu na Instagramu