13. jun  2021. 13.56  | Izvor: RTV (Milica Stojanović)

U Gračanici predstavljena knjiga "Priština u srcu"

GRAČANICA -

U okviru manifestacije Vidovdanske svečanosti u Gračanici je predstavljena knjiga “Priština u srcu” autora Nebojše Nikolića.

Nebojša Nikolić je pre 22 godine proteran iz Prištine. On je svoj život nastavio u Beogradu, a na Kosovo i Metohiju se često vraća. Knjiga je, kaže, rezultat emotivnih priča Prištinaca koje je pokušao da objedini i time javnost upozna ili podseti na Prištinu pre 1999.godine.

knjiga, pristina, u, srcu

“Ja sam ovu knjigu stvorio zahvaljujući mojim sugrađanima iz Prištine koji su na društvenim mrežama pisali o ovom gradu. Kroz knjigu će čitalac osetiti emociju i bol koju smo iskazali kroz pero. Objavljivanjem ove knjige hteo sam da naše ljude koji su vičniji peru podsetim da je njihova obaveza da pišu o tome”, navodi autor Nebojša Nikolić.

Kroz intimne doživljaje,knjiga može da zadovolji nostalgiju onih koji su ovaj grad morali da napuste,navodi publicista i novinar Đorđe Jevtić.

“Međutim Priština zaslužuje jednu ozbiljnu monografiju koju još nema, a imala je intelektualni nivo koji to može da priredi, pa bi te ljude trebalo okupiti i napraviti takvu monografiju da ona ostane trajno”, navodi Jevtić.

Promocija je održana u Domu kulture, a novac od prodaje knjiga namenjen je crkvi Svetog Nikole u Prištini.