Momenat sa meča Rusija - Belgija (Reuters)
Momenat sa meča Rusija - Belgija (Reuters)

Ruski političar razočaran posle poraza: Možda su im ubacili nešto u piće, ako nisu onda selektor mora da "leti"

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.06.21. | 14:12

"Ovde je definitivno umešana treća strana. Zbog toga je neophodno da vratimo pet oficira FSB (nacionalne bezbednosti) koji moraju da putuju sa ekipom na svaku utakmicu. Najbolje je da budu infiltrirani u tim i da niko ne zna ko su oni..."

Ko gubi ima pravo da se ljuti... Ali, izgleda je poraz Rusije od Belgije (0:3) na Evropskom prvenstvu previše naljutio lidera stranke "Komunisti Rusije" Sergeja Malinkoviča koji je priznao da je konačan rezultat za njega šokantan.

Izabrane vesti

"Momci su nas potpuno izneverili na Dan Rusije. Naravno, cela ekipa je znala za ovaj dan, pa je morala da se pripremi bolje. Želim da kažem još nešto. Da su izgubili pre nekoliko godina, rekli bismo 'dobro, izgubili, pa izgubili'. Odnosno, ne bi zalazili duboko u jedan poraz. Ali sada, posle događanja sa našom teniserkom Janom Sizikovom, koja je jednostavno zadržana u Parizu zbog nekih apsurdnih optužbi, ne bih se iznenadio ničemu", rekao je Malinkovič za "Sport24.ru"

On ima svoju verziju zašto je Zbornaja komanda izgubila tako glatko.

"Ruskoj reprezentaciji je pre moglo da bude ubačeno nešto u piće, ili u hranu. Ne znamo u kakvom su stanju izašli na teren. Selektor nije idiot, ne želi da izgubi mesto. I, siguran sam, s njim je vođen razgovor na najvišem nivou. Ali zato ispitajte... Ovde je definitivno umešana treća strana. Zbog toga je, prema mom mišljenju, neophodno da vratimo sovjetsku tradiciju - pet oficira FSB (nacionalne bezbednosti) mora da putuje sa ekipom na svaku utakmicu. Najbolje je da budu infiltrirani u tim i da niko ne zna ko su oni. Ukratko, tim mora da ima osobu odgovornu za moralnu i političku situaciju."

Dodao je da je posle poraza od Belgije potrebno da se izvuku zaključci i sprovede istraga.

"Ako se ispostavi da ih niko nije otrovao ili ozračio, onda treba da se smeni trener, a igračima da se oduzme bonus za ovu utakmicu. U mečevima sa Danskom i Finskom tim mora da se iskupi krvlju za svoju krivicu" u ratobornom stilu je završio Malinkovič...

Rusija će u drugom kolu 16. juna igrati sa Finskom, koja je pobedila Dance (1:0).



tagovi

Euro2020fudbalska reprezentacija RusijeFudbalska reprezentacija Belgije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara