Krstić i Micić u reprezentaciji Srbije (MN press)
Krstić i Micić u reprezentaciji Srbije (MN press)

Nenad Krstić i Džejms Anderson jedinstveni: Micić spreman za NBA

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.06.21. | 14:04

Nekadašnji srpski reprezentativac i akteulni član Anadolu Efesa izneli samo reči hvale o najboljem igraču Evrolige

Vasilije Micić je aktuelnu sezonu završio sa punim rukama trofeja. Zvanično je najbolji košarkaš Evrolige, MVP je Fajnal fora Evrolige, osvojio je titulu klupskog prvaka Evrope, takođe je i šampion Turske, pa se simpatizeri NBA tima iz Oklahome nadaju da je došlo vreme da srpski reprezentativac pređe na viši nivo, odnosno da se otisne u SAD. Naravno, veruju da bi prva NBA luka trebalo da bude Oklahoma SIti, jer Tander od prošle godine poseduje prava na Micića, pošto je napravio razmenu sa Filadelfijom.

Izabrane vesti

"Ne znam za njegove planove. Ako govorimo o košarci i ostalom, spreman je da igra u NBA ligi. Očigledno da ne znam situaciju tamo u Turskoj, ali kao igrač, kao osoba, spreman je" rekao je za "Oklahomen" Nenad Krstić, legendarni srpski igrač, a sada potpredsednik KSS, koji je svojevremeno igrao tri sezone za Oklahomu Siti, dve za Anadolu Efes, kao i dugo godina za nacionalni tim.

Uveliko se sa obe strane Atlantika priča o Micićevoj budućnosti, pa Krle pokušao da prenošenjem dela razgovora sa Vasom kome je istekao ugovor sa turskim gigantom, pomogne dnevniku iz Oklahome.

"Prvi put u karijeri imam priliku da odlučim o svojoj budućnosti" citirao je Krstić Micićeve reči iz nedavnog razgovora.

Ali to nije jednostavno, konstatuje američki dnevnik, jer Micić prvo mora da odluči da li želi da igra u NBA, a onda Tander mora da odluči da li i kada želi da ga angažuje. Vasa bi se pridružio sunarodniku Alekseju Pokuševskom u Oklahomi, ali samo ako se obe strane, on i tim usaglase. Budući da je Oklahoma dobila prava na njega i silne izbore na draftu od Filadelfije, Micić ne može da potpiše ugovor sa drugim NBA timom ukoliko Tander ne dozvoli. Ti pikovi mogli bi da budu dragoceni trgovinski čip za generalnog menadžera Sema Prestija...

Ni Mićić, ni njegov agent, kako navodi Oklahomen, nisu bili dostupni za intervju, ali očekuje se da će srpski reprezentativac, kao i Tandera želeti da sačeka draft (29. juli) kako vi video kako će da izgleda spisak tima za sledeću sezonu.

Tander ima beka Šaj Gilgdžes-Aleksandera, dok je Teo Maledon impresionirao kao ruki. Bio je starter čak u nekim mečevima kada je Gilgdžes-Aleksander povredio stopalo... Sa 27 godina Micić je najmanje pet godina stariji od većine mladog jezgra ekipe.

"Vasa je pravi je profesionalac. U ovom dobu je još mlad, ali istovremeno i vrlo iskusan. Čak i dok je bio mlađi, kada ste razgovarali s njim ili kada ste ga gledali, mislili biste da je stariji, ali nije", dodao je Krstić.

Micić je, upoznaje Oklahomen čitaoce, bio lider Efesa do prve evropske titule u istoriji kluba, s prosekom od 16,7 poena i 4,9 asistencija na 40 utakmica Evrolige, uz 49 odsto uspešnosti šuta iz igre i 39 odsto za tri poena.

"Ako pogledate ključne utakmice u Evroligi, Vasa je uputio nekoliko šuteva iz driblinga, prodora. Sećam se da je kao mlađi uvek imao dobre asistencije, ali desi se neka greška... Sada je zreliji, donosi prave odluke u pravo vreme", kaže Krstić.

Bivša zvezda univerziteta Oklahome Stejt, Džejms Anderson, poslednje tri sezone je Vasin saigrač u Anadolu Efes. Takođe hvali našeg reprezentativca.

"Ima visok koeficijent inteligencije i sjajan osećaj za igru. Svi znaju da je visok bek, ne i najatletskiji, ali to nadoknađuje na različite načine", kaže Anderson.

Ne želi da nagađa o sledećem potezu Micića, ali smatra da će se brzo prilagoditi na NBA stil, naravno ukoliko se odluči za odlazak u SAD.

"Način na koji je igrao i sistem koji smo igrali ove godine... Mislim da će to biti laka tranzicija za njega", dodao je Andreson.


tagovi

Vasilije MicićNenad KrstićAleksej Pokuševski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara