');
Najnovije vesti
Blic Vesti Beograd

PREDSTAVA, PLES, NATEZANJE KONOPCA "Porodični dan" na jezeru u Resniku okupio i "velike i male"

Na jezeru u Resniku juče su najmlađi Beograđani i njihovi roditelji uživali u bogatom zabavnom programu. Manifestaciju „Porodični dan“ organizovali su Gradska opština Rakovica, Javno preduzeće „Poslovni centar Rakovica“ i Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
porodični dan Foto: Opština Rakovica / Ustupljene fotografije
porodični dan

Po sunčanom vremenu i predivnom ambijentu jezera mališani su plesali, igrali igre sa animatorima. Osim toga oprobali su se u brojnim sportovima i vežbanju. Deci je posebno bilo zanimljivo „natezanje konopca“, igra u kojoj su podjednak broj puta trijumfovali dečaci i devojčice.

Foto: Opština Rakovica / Ustupljene fotografije

Mališani su na kraju imali priliku da uživaju i u dečijoj predstavi „Aska i Vuk“. Nakon što je pao mrak, posetioci su u sklopu Bioskopa na otvorenom gledali animirani porodični film „Soul“.

Pročitajte još

Prijatan porodični dan na jezeru u Resniku posetili su državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković i predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić sa saradnicimia. Oni su delili mališanima školski pribor, balone i sokove uz želju da uživaju u zabavi.

Foto: Opština Rakovica / Ustupljene fotografije

Nekoliko dana pre ove manifestacije na jezeru u Resniku je završeno postavljanje bežičnog internet drveta koje je pušteno u rad tako da posetioci jezera imaju besplatan pristup internetu.

Na jezeru je prethodno u sklopu projekta revitalizacije izgrađen parking, ponton na vodi, postavljene su klupe i rustik garniture, dok su zelene površine oplemenjene novim drvećem. Ove godine planiran je početak radova na izgradnji pešačke staze oko jezera i drugih sadržaja.