"Nateraćemo Moskvu da plati"

London želi poboljšanje odnosa sa Moskvom, ali će odgovoriti na "zlonamerne postupke", izjavio je ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dominik Rab.

Izvor: B92

Nedelja, 13.06.2021.

11:45

EPA-EFE/ANDY RAIN

"Moramo da se prilagodimo novim pretnjama sa kojima se suočavamo. To ćemo učiniti tako što ćemo jasno staviti do znanja Rusiji i drugim neprijateljskim državama da ćemo pozivati na odgovornost i naterati ih da plate za zlonamerno ponašanje", rekao je Rab za televiziju "Skaj njuz".

Međutim, kako kaže, London podjednako želi da poboljša odnose sa Moskvom. "Vrata diplomatije uvek ostaju otvorena za poboljšanje ponašanja", dodao je nemački ministar.

Nedavno je britanski ministar odbrane Ben Volas izjavio da postoji pojačana aktivnost ruskih brodova u blizini obala Velike Britanije, nazvavši Rusiju neprijateljem, koji predstavlja najveću pretnju.

Zapadni političari periodično daju izjave o "ruskoj pretnji".

Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je izjavio da Rusija ne namerava nikoga da napada. Prema rečima ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova,

Severnoatlantska alijansa je svesna da Moskva ne planira nikog da napada, već jednostavno koristi izgovor za raspoređivanje još trupa u blizini ruskih granica. Moskva je više puta izrazila zabrinutost zbog povećavanja snaga Alijanse u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: