Hejden Dalton (FIBA BCL)
Hejden Dalton (FIBA BCL)

Selektor savetovao , Cedevita Olimpija poslušala: Dalton stigao u Ljubljanu

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.06.21. | 12:04

Amerikanac potpisao jednogodišnji ugovor sa slovenačkim timom

Cedevita Olimpija počela je renoviranje tima za narednu sezonu. Pošto je nedavno produžila ugovor sa Mangokom Matijangom na još jednu godunu, ljubljanska ekipa dobila je prvo pojačanje. Hejden Dalton (25, 203cm) potpisao je jednogodišnji ugovor, uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu sezonu.

Izabrane vesti

"Kao prošlog, tako i ovog leta naše prvo pojačanje dolazi iz SAD. Činjenica da je dva puta puta ključni član Nimbruka koji je osvojio titule državnog prvaka mnogo govori o našem pojačanju. Dalton je dve sezone radio pod nadzorom glavnog trenera slovenačke reprezentacije Aleksandra Sekulića, koji je imao reči hvale za njega, pa mislim da će se brzo integrisati u novo okruženje", poručio je sportski direktor Ljubljančana Sani Bećirović.

Daltona je nahvalio je i trener Jurica Golemac.

"Potpisali smo ugovor sa mladim košarkašem koji već ima iskustva u igranju u Evropi. Definitivno odgovara našem sistemu i verujem da će se uklopiti u naš tim. Mlad je i igra sa mnogo intenziteta, ali u isto vreme ima mnogo prostora za napredak, takođe i želju za napredovanjem. Dolazi iz Nimburka, regulisanog okruženja, kluba koji igra veliku ulogu u Ligi šampiona. Za Daltona je dolazak u naš klub korak napred u karijeri. Siguran sam da će nam pomoći u ostvarivanju ciljeva", rekao je Golemac.

U sezoni na izmaku Dalton je na 13 utakmica u FIBA Ligi šampiona imao prosek od 11,7 poena i 7,2 skoka i 2,3 asistencije za 26,5 minuta. Odigrao je 40 utakmica u češkom prvenstvu. S prosekom od 21,3 minuta postizao je 10,0 poena i 5,9 skokova. Dalton je pomogao Nimburku do dve uzastopne titule češkog nacionalnog prvaka.

"Zahvalan sam i uzbuđen što sam deo Cedevite Olimpije. Potpisivanje ugovora sa klubom iz Slovenije korak je više u mojoj karijeri. Radujem se radu i trudićemo se da osvojimo što više timskih titula. Srećan sam što sam postao deo tako poštovanog kluba na visokom nivou", naveo je klupski sajt reči Daltona koji je tri godine studirao na ubiverzitetu Vajoming, dok je profesionalnu karijeru počeo u danskim Baken Bersima pre nego što se otisnuo u Češku.


tagovi

Hejden DaltonCedevita OlimpijaSani BećirovićJurica Golemac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara