Kristijan Stuani (©Reuters)
Kristijan Stuani (©Reuters)

Španija 2: Stuani u Valjekasu nišani povratak u Primeru

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.06.21. | 12:02

Fudbaleri Đirone u nedelju od 21.00 gostuju Rajo Valjekanu u prvom meču finala plej-ofa

Malo je nedostajalo Đironi minule sezone da se ekspresno vrati u Primeru. Kristijan Stuani i saigrači ispratili su Elče u elitni rang španskog fudbala, a ove ne žele da dožive istu sudbinu u finalu baraža. Đironi je za dlaku izmakla promocija, a Rajo Valjekanu šesto mesto i doigravanje. Nisu ova dva kuba ni ove sezone slovila za favorite da se nađu u finalu, ali su u polufinalu autoritativnom igrom izvadili karte za odlučujuće bitke. Prvi meč finala plej-ofa na programu je od 21.00.

Đirona je u reprizi prošlogodišnjeg polufinala plej-ofa Segunde nadigrala Almeriju, koja je dugo figurirala kao glavni konkurent Espanjolu i Majorki za direktnu promociju u Primeru. Rajo Valjekano je slavio u oba susreta sa Leganesom, posebno ubedljiv bio je na Valjekasu (3:0).

Izabrane vesti

21.00: (2,25) Rajo Valjekano (2,95) Đirona (3,70)

Izrazita efikasnost nije bila odlika Đirone i Raja u ligaškom delu šampionata, ali je u polufinalima došlo do zaokreta na tom polju. U pravi čas su uhvatili formu i razmahali.

Ne bude li ih okovao i sputao pritisak, mogao bi da bude viđen jedan od efikasnijih dvomeča baraža za popunu poslednjeg mesta u Primeri. Poslednji međusobni meč ušao je u GG3+, Rajo je na svom terenu trijumfovao sa 2:1, posle preokreta. Strelci tog aprilskog popodneva za tim iz predgrađa Madrida bili su Komesana i Isi.

Francisko, mladi strateg Đirone, polagaće nade u Kristijana Stuanija i Mamadua Silu. Senegalski napadač pogodio je u polufinalu i stigao do kote od 10 golova, koliko ih ima i Stuani. Imao je Urugvajac nestvarnu prošlu sezonu, spakovao je neverovatan 31 gol i njega je najviše zabolelo produženje boravka u Segundi. Loša forma koštala ga je i poziva u reprezentaciju Urugvaja za Kopa Ameriku.

Rajo Valjekano nema izrazite golgetere iako je učinkovitiji od Đirone. Isi Palazon je najbolji strelac tima sa devet golova, a u plej-ofu se aktivirao Portugalac Bebe.

Revanš meč na severu Katalonije na programu je sledeće nedelje.

ŠPANIJA 2 - PLEJ-OF (PRVI MEČ)

Nedelja

21.00: (2,25) Rajo Valjekano (2,95) Đirona (3,70)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

ĐironaRajo ValjekanoSegundaŠpanija 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara