(©Reuters)
(©Reuters)

Oglasio se Eriksen: Danac porukom saigračima otklonio dileme

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.06.21. | 10:26

Fudbalski arhitekta potvrdio da oporavak teče u željenom smeru

Scena iz završnice prvog poluvremena utakmice na Parken stadionu u Kopenhagenu i borba za život Kristijana Eriksena, probudila je jezu ljudi širom sveta. Fudbalska, ali i šira javnost stala je u renutku sa samo jednim pitanjem, da li je as Intera i reprezentacije Danske dobro. Slika koja ledi krv u žilama, zabrinuti akteri i navijači... Neizvesnost je trajala desetine minuta, pakleno dugih minuta imajući u vidu da u takvim situacijama i svaki sekund izgleda kao večnost.

Ipak, lepa vest, o novoj pobedi u još jednoj bici, onoj najvažnijoj - životnoj, donela je olakšanje. Pozitivna vest smanjila je napetost, a sam Eriksen, nakon što se oporavio podeio je lepe vesti sa klupskim saigračima.

Izabrane vesti

"Dobro sam", bilo je dovoljno da umiri prijatelje iz klupskih redova koji su mu, udaljeni stotinama kilometara javno pružili podršku čekajući upravo te dve reči.

"Gledali smo slike tokom prenosa koje su sugerisale da se događa nešto dramatično. Viđali smo nažalost slične scene i na italijanskim terenima", otkrio je Đuzepe Marota, direktor Intera, za Raj Sport.

Iako su svi članovi Nerazura bili veoma potrešeni dešavanjima u Kopenhagenu, poštovali su Eriksenov oporavak i čekali su da se Danac oglasi.

"Eriksen je poslao poruku u našem internom ćaskanju što potvrđuje vezu između igrača. Optimisti smo u pogledu Kristijanovog stanja, dansko osoblje nam je reklo da je situacija pod kontrolom. Ne mogu da ulazim u detalje i određujem zasluge. Najviše što mogu da kažem je da je Eriksen odgovorio pozitivno, intervencija Simona Kjaera i lekara bila je veoma važna", istakao je Marota.

Podsetimo, utakmica je posle dramatičnog događaja u 43. minutu prekinuta, a Eriksen je posle prve pomoći transportovan u bolnicu. Stanje danskog fudbalera stabilizovano je posle intervencije lekara, a utakmica je nastavljena nakon nekoliko sati. Fudbalski arhitekta saigračima iz reprezentacije je pružio podršku, takođe porukom, ali je tim Kaspera Hjulmanda očigledno još pod utiskom dešavanja, poražen od Finske (0:1).


tagovi

Kristijan EriksenDanska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara