Navijač Danske sa Eriksonovim dresom (©Reuters)
Navijač Danske sa Eriksonovim dresom (©Reuters)

Doktor Danske: Eriksen ostao bez pulsa, masažom srca smo ga vratili u život

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.06.21. | 08:51

Morten Boesen o kritičnim trenucima na Parkenu

Proganjaće danske fudbalere još dugo scena kolapsa Kristijana Eriksena i borbe za njegov život nasred terena u Kopenhagenu.

Delovalo je dramatično u svakoj sekundi, a lekar danske reprezentacije doktor Morten Boesen je potvrdio da je bilo – na ivici. Po njegovim rečima, Eriksen je u jednom momentu ostao bez pulsa i nije disao. Sekunde su odlučivale o njegovom životu.

Izabrane vesti

Na sreću, fudbaler Danske je sada u stabilnom stanju u bolnici i to je najvažnije od svega.

Prvo da kažem da nisam još razgovarao sa Kristijanom, niti sa njegovom porodicom, pa ću pričati samo o onom što ste svi videli. Pozvali su nas na teren kada se Eriksen srušio. Ležao je na boku kada smo došli do njega, disao je, imao je puls”, počeo je priču Boesen.

Ali, odjednom se sve promenilo.

Situacija se okrenula, prestao je da diše, izgubio se puls. Odmah smo krenuli sa masažom srca, brzo nam je priskočio u pomoć i stadionski doktor i uspeli smo da vratimo Kristijana”.

Nije doktor Boesen razgovarao sa Eriksenom o svemu, ali mu je laknulo kad mu je na kratko čuo glas.

Kristijan mi se samo kratko obratio kada su ga odvozili u bolnicu”, rekao je Boesen.

Selektor Danske je rekao da su njegovi fudbaleri tražili, kada su čuli da je Eriksen stabilno, da utakmicu nastave iste večeri, ali u potpuno uzdrmanom stanju izgubili su od Finske 1:0. Ako je ikom uopšte bilo do fudbala, već samo do želje da skrenu misli na sat-dva i otaljaju taj nedovršeni posao.


tagovi

Kristijan Eriksenreprezentacija DanskeEURO 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara