Država će subvencionisati ugradnju solarnih panela

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da će procedura za dobijanje dozvola za ugradnju solarnih panela biti pojednostavljena novim zakonima o energetskoj efikasnosti i korišć
Država će subvencionisati ugradnju solarnih panela
Foto: 021.rs
"Nakon izrade projekta, lokalna samouprava daje odobrenje, jer nije više potrebna građevinska dozvola. Posle instaliranja sistema, potpisuje se ugovor sa lokalnom distribucijom koji će takođe biti jednostavan, tipski", navela je Mihajlović.
 
Prema njenim rečima, Zakon o energetskoj efikasnosti i racionalnoj upotrebi energije i Zakon o korišćenju obnovljivih izvora energije omogućiće domaćinstvima da smanje potrošnju i troškove električne energije, ali i doprineti zdravijoj životnoj sredini i povećanju učešća energije dobijene iz obnovljivih izvora.
 
Ona je dodala da će država subvencionisati i ugradnju solarnih panela, a kada je reč o zameni stolarije i izolaciji, rekla je da očekuje da prvi ugovori sa građanima budu potpisani u avgustu.
  • Miodrag

    08.07.2021 22:00
    Energetska efikasnost
    Danas prolazim pored Knjaževačke opštine i vidim da se se renovira staza oko iste. Skida se asfalt i popločava kockama. Na tabli stoji da radove delom finansira republika sredstvima za povećanje energetske efikasnosti. Bravo za lokalce i Nobelova nagrada za fiziku.
  • Nena

    14.06.2021 12:31
    Što manje ugovora sa korporacijom.
  • Rile

    14.06.2021 12:08
    Jedno je sunce,a ko je kod nas stvorio sunce? Ko ima božiji dar za sve?eeee......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.