LIDER LDP PROTIV ŠEFA POLICIJE: Čeda podneo krivičnu protiv Vladimira Rebića
Foto: Dragana Udovičić, Ana Paunković

ukinuto mu obezbeđenje

LIDER LDP PROTIV ŠEFA POLICIJE: Čeda podneo krivičnu protiv Vladimira Rebića

Politika -

Jovanović tvrdi da je direktor policije ugrozio život njegove porodice

Lider LDP Čedomir Jovanović podneo je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv direktora policije Vladimira Rebića.

U krivičnoj prijavi Jovanović navodi da je direktor policije Vladimir Rebić zloupotrebio službeni položaj svesno i s namerom ne vršeći svoju dužnost. Lider LDP konstatuje da je Rebić time ugrozio život njegove dece i njegove porodice. Jovanović podseća da je 13. maja 2021. godine Jedinica za obezbeđenje ličnosti ukinula obezbeđenje njegovoj deci, povukla i njegovo obezbeđenje, uprkos činjenici da je bio štićena ličnost poslednjih 20 godina.

Čedomir Jovanović
foto: Dado Đilas

U krivičnoj prijavi u koju je Tanjug imao uvid Jovanović navodi da nije dobio pisani dopis o ukidanju obezbeđenja, već da je o tome, kao i srpska javnost, saznao u medijima. Jovanović ističe da direktor policije ne samo da nije vršio svoju dužnost već je zloupotrebio svoj položaj iznoseći neistine u jutarnjem programu Prve televizije o istrazi o incidentu koji se dogodio 2. juna na Novom Beogradu.

- Direktor policije je to učinio uprkos činjenici da sam ja štićeno lice, svesno stvarajući pogrešnu i lošu sliku o mojoj porodici i meni, tako podrivajući i šireći mržnju prema nama koja može da izazove sledeći napad, nanoseći time nematerijalnu štetu i strah za život moje porodice i mene - navodi, između ostalog, Jovanović u krivičnoj prijavi protiv Rebića.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track