Pol Džordž u prodoru (©AFP)
Pol Džordž u prodoru (©AFP)

Lenard i Džordž sačuvali Klipersima nadu, u Juti briga zbog povrede Mičela (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.06.21. | 05:25

Ništa od 3:0 za Džezere

Trgli su se košarkaši Los Anđeles Klipersa. Pre svih, Kavaj Lenard i Pol Džordž koji su postigli skoro polovinu poena svog tima u pobedi nad Jutom u trećoj utakmici četvrtfinala plej-ofa NBA lige.

Domaćin je slavio 132:106, pa je sada 2:1 u pobedama za Džezere, a kako se naredna utakmica ponovo igra u Stejpls Centru, za dva dana, neizvesnot se vratila u duel prvoplasiranog (Juta) i četvrtoplasiranog (L.A. Klipers) tima ligaškog dela Zapadne konferencije.

Izabrane vesti

Dodatnu nadu Klipersima da bi mogli do izjednačenja, pored odlične večerašnje partije uliva i povreda Donovana Mičela, koji je u ovom meču bio najefikasniji igrač gostiju sa 30 poena, ali je morao da napusti igru sedam minuta pre kraja zbog povrede. Nije sasvim jasno šta se dogodilo, pošto je pri prodoru na koš rivala doskočio na levu nogu, ali se potom po njegovim pokretima moglo zaključiti da je bol u desnoj, koja mu je kasnije prilikom izlaska iz dvorane i bila zavijena u led.


Mičel je bio ubedljivo najefikasniji igrač svog tima, a posebno je podbacio hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović, koji je za 36 minuta ubacio tek devet poena, uz očajan šut iz igre 2/10 i 1/5 za tri, kao i samo četiri skoka, od kojih su svi bili u fazi odbrane.

Na drugoj strani, pomenuti tandem zbirno je postigao 65 poena, U prvom poluvremenu prednjačio je Džordž, koji je meč završio sa 31 poenom za 38 minuta, a Lenard je preuzeo ulogu lidera u drugom delu utakmice i za isto vreme na parketu ubacio 34 poena, uz 12 skokova i pet asistencija.

Nije delovalo da će ovo biti ubedljiva pobeda Los Anđeles Klipersa posle Jutinog otvaranja utakmice serijom 8:0, ali domaćini su već do kraja prve deonice uspeli da steknu prednost, koja je potom samo rasla. Na poluvremenu je iznosila 15 razlike (64:49), a maksimalno je bilo +28. U finišu treće četvrtine uspeli su gosti u nekoliko navrata da spuste na osam poena zaostatka, međutim, ne i da naprave prevagu u svoju korist. Dobrom odbranom odbijali su domaćini svaki nalet i sačuvali prednost, pokazavši da se neće tako lako predati iako je Juta i dalje favorit.

U slučaju da Mičel nije ozbiljno povređen.


tagovi

Kavaj LenardLos Anđeles KlipersJuta DžezPol DžordžDonovan MičelNBA ligaNBA plej-of

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara