Dojčinović: Koluvija u sudnici nacionalista, a sarađuje sa hrvatskom desničarkom

Vesti 12. jun 202119:28 8 komentara

Veze Predraga Koluvije, osim onih u Srbiji, dosežu i do susedne Hrvatske, otkriva KRIK. Vlasnik najveće plantaže marihuane u Evropi osnovao je firmu na adresi hrvatske političarke Slavice Šijaković, nekadašnje saradnice Branimira Glavaša, optuženog za ratne zločine nad srpskim civilima devedesetih godina.

Predrag Koluvija i desnica u Hrvatskoj na istoj adresi. U stanu vukovarske poliitčarke Slavice Šijaković.

Glavni urednik KRIK-a Stevan Dojčinović kaže da je jasno da između njih postoji neka veza.

„Vi kad osnivate firmu negde vi morate da obezbedite kancelariju i da prijavite da negde imate kancelariju. Oni su nekako došli do toga da će to biti njen stan. To jasno pokazuje da posotji neka veza između njih. Ona sama, koliko znam, nije učestvovala u toj frimi i ta firma nije čak ni zaživela“, objašnjava Dojčinović.

Iako nije poznato kako su se Šijaković i Koluvija povezali, zanimljivo je da se radi o hrvatskoj političarki koja je nekadašnja bliska saradnica Branimira Glavaša, navode u KRIK-u.

„Kriminal ne pozanje ni nacionalizam, ni granice. Evo Koluvija je jedna od tih naših kriminalaca, koji često u sudnci voli da istakne kako je on nacionalista, patriota, neko ko nikada ne bi oženio neku koja nije Srpkinja, koji kleči ljubi srpsku zemlju. U isto vreme vidimo da se on spojio sa hrvatskom poliitčarkom koja je bila u jednoj ekstremno desnoj stranci koji je vodio čovek kom se sudi za ratne zločine nad srpskim civilima“, ističe urednik KRIK-a.

Da dobije komentar o povezanosti sa Koluvijom i njegovom firmom, N1 je pokušao da dobije i od hrvatske političarke, ali ona na naše pozive i poruke nije odgovarala.

Slavica Šijaković, nekada Jelinić, bila je 2013. kandidatkinja za gradonačlenicu Vukovara, ali nije pobedila. Postala je, međutim, članica Gradskog veća kada je dala odlučujući glas da se u Vukovaru ukine dvojezičnost i izbaci ćirilica sa uličnih tabli. Trenunto je zaposlena u državnoj agenciji FINA koja pruža finansijske usluge.

Svoju pomoć Koluviji je uskratila nakon što je u Srbiji otkrivena plantaža marihuane Jovanjica. Koluvija je u zatvoru od novembra 2019. godine, a u martu prošle Šijaković je od hrvatskog Trgovačkog suda zatražila da se firma izbriše sa njene adrese u Vukovaru.

Širio biznis šemu na Balkanu

Inače, pre nego što je biznis započeo u Hrvatskoj, Koluvija je sa svojim partnerom Goranom Stojanovskim firmu istog naziva osnovao i u Severnoj Makedoniji, podseća KRIK.

„Mi pretpostavljamo da je on razvijao jednu veliku biznis šemu širom Balkana koji bi se bavio legalnim delom njegovog posla, koji je bio predstava za javnost, da je on čovek koji proizvodi industrijsku konoplju, dakle dozvoljenu biljku od koje se pravi ulje i drugi proizvodi koje je mogao da prodaje po Balkanu, a koja je samo služila kao neka vrsta maske za njegov pravi kriminlani biznis koji je bio u pozadini“, navodi Dojčinović.

Za gajenje kanabisa u medicinske svrhe, Koluvija je dozvolu imao u Severnu Makedoniji. Međutim, to nije bio slučaj u Hrvatskoj, potvrdili su za KRIK organi te zemlje. Potvrdili su i da niko od srpskih kolega još nije tražio informacije o firme koju Koluvija ima u toj zemlji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare