Vanzemaljske divote i strahote svemira 1

Nakon devet godina od poslednjeg romana iz ciklusa Nasleđe, Kristofer Paolini nudi izvrsno zrelo ostvarenje u domenu naučne fantastike, za koji će autor Dece vremena, pisac Adrijan Čajkovskireći da je „inteligentno napisan, jak naučnofantastični roman, pun velikih ideja“.

Dvotomni roman U moru zvezda sniti objavila je nedavno Čarobna knjiga, u prevodu s engleskog Mirosdlava Bašića Palkovića.

„Roman koji će vas oduševiti vanzemaljskim divotama – i strahotama svemira“, ocenio je Paolinijev roman kritičar Njuzvika.

Tokom rutinske istraživačke misije na nenastanjenoj planeti, ksenobiolog Kira Navarez pronalazi vanzemaljski artefakt.

Isprva ushićena, Kira počinje da oseća užas kad drevna prašina oko nje počne da se kreće.

Kad rat krene da besni među zvezdama, Kira se otiskuje na odiseju preko cele galaksije koja će joj pružiti nova saznanja i iz korena je izmeniti.

Prvi kontakt nije ni približno onakav kakvim ga je zamišljala. I dok se Kira suočava sa sopstvenim strahovima, Zemlja i njene kolonije na pragu su uništenja. Kira je možda poslednja šansa koju čovečanstvo ima…

Kristofer Paolini (Los Anđeles, 1993) svoj roman prvenac – Eragon, počeo je da piše sa 15 godina i postigao je neverovatan uspeh sa njim, što se ponavljalo sa svakim sledećim naslovom iz istog fantastičnog sveta. Njegov serijal Nalseđe bio je (i ostao) veliki planetarni hit sa više od 35 miliona prodatih kopija u svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari