Andre Aju (©Reuters)
Andre Aju (©Reuters)

Andre Aju juri jubilej protiv Obale Slonovače

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.06.21. | 14:38

Gana u prijateljskom duelu večeras protiv Slonova

Gana i Obala Slonovače sastaju se u meču teške kategorije na stadionu u Kejp Koustu. Dve selekcije spremaju se za predstojeće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, i aktivne su ovih dana. Crne zvezde su poražene od Maroka, dok su Slonovi slavili protiv Burkine Faso.

Obala Slonovače je izborila treću uzastopnu pobedu zahvaljujući trijumfu od 2:1. Golovi u drugom poluvremenu Ibrahima Sangarea i Amade Dijaloa preokrenuli su utakmicu posle otvaranja Lasine Traorea. Puleni Patrisa Bumela još nisu osetili poraz u bilo kojem od poslednjih pet mečeva od poraza od Japana u oktobru 2020. godine sa 1:0. To je ujedno bio i poslednji put da Slonovi nisu uspeli da zatresu mrežu, a od tada su postigli 11 golova u narednih pet izlazaka.

Izabrane vesti

Gana je poražena na gostovanju drugi put u tri utakmice posle poraza od Maroka u utorak minimalcem. Pogodak Džavada El Jamika sredinom drugog poluvremena pokazao se odlučujućim trenutkom.

Crne zvezde su bile prava sila na koju treba računati kada igraju na domaćem terenu, pobedivši u svakom od poslednja tri meča kombinovanim rezultatom 10:2. Izgubili su svaki od poslednja dva okršaja protiv Obala Slonovače, koji su usledili u izdanjima Afričkog kupa nacija 2010. i 2015. godine. Večerašnje protivnike deli 10 mesta na FIFA rang-listi. Domaćini su na 49. mestu, dok su gosti 59.

Andre Aju ima četiri gola u poslednje tri utakmice sa Ganom, a samo jedan mu fali da postane tek sedmi igrač koji je postigao najmanje 20 pogodaka za svoju naciju. Njegov brat Džordan zaostaje za njim jedan gol, iako je odigrao 27 utakmica manje.

Duel Gane i Obale Slonovače biće dostupan u klađenju UŽIVO.

Potencijalni sastavi:

Gana (4-3-3): Abalora - Rahman, Amarti, Opoku, Jiadom - Lomoti, Mohamed, Kudus - Ovusu, A. Aju, Dž. Aju

Obala Slonovače (4-3-3): Sangare - Singo, Kosunu, Boli, Dijamonde - Kamara, I. Sangare, Kesi - Gradel, Aler, Dijalo

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Subota

21.00: (1,60) Maroko (3,60) Burkina Faso (6,75)

Nedelja

01.30: (1,50) Meksiko (4,10) Honduras (7,00)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Prijateljske utakmicereprezentacija Ganereprezentacija Obale Slonovače

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara