Najnovije vesti
Vesti Beograd
VAKCINACIJA NA TERENU Autobus za imunizaciju danas na Batajničkoj pijaci i kod TC "Zemun park"

VAKCINACIJA NA TERENU Autobus za imunizaciju danas na Batajničkoj pijaci i kod TC "Zemun park"

Mobilni punkt za vakcinaciju, autobus, danas do 12 sati postavljen je na Batajničkoj pijaci, a od 15 sati će se nalaziti kod TC „Zemun park”. Na ovom punktu građani mogu da prime Fajzer ili Sinofarm vakcinu.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Zemun - vakcinacija Foto: Sekretarijat za informisanje / Ustupljene fotografije
Zemun - vakcinacija

– Svakodnevno smo na terenu da bismo građanima omogućili da im vakcine u svakom trenutku budu dostupne. Kada je u pitanju vakcinacija u populaciji od 18 do 30 godina u Beogradu je vakcinisano oko 22 odsto sugrađana, što je jedan od najviših proseka u Srbiji, ali nije dovoljno. Zato i apleujemo na mlade i zato smo i pokrenuli veliku kampanju za vakcinaciju ove populacije jer nam je važno da se mladi vakcinišu – istakla je sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Prema njenim rečima, Beograd i Srbija imaju odlične rezultate i zato zahvaljuju najstarijim sugrađanima, penzionerima, koji su pokazali najveću odgovornost i disciplinu.

Pročitajte još

– U Beogradu je vakcinisano više od 80 procenata u populaciji preko 65 godina. Zato je potrebno da se mladi vakcinišu kako bi čuvali imunitet starijima. Moramo da pokažemo međugeneracijsku solidarnost i saradnju. U uzrastu od 18 do 49 godina rezultat je 37 odsto i po tome i vidimo da nam je potrebno da se što više mladih, radno sposobnog stanovništva vakciniše, a kako bismo pobedili pandemiju, imali mirno leto i vratili se pređašnjem načinu života – naglasila je Nataša Stanisavljević za TV Pink.

Pročitajte još

Kako se navodi u saopštenju Sekretarijata za informiasnje, ona je rekla da bi trebalo da budemo ponosni na to što u Beogradu i Srbiji vakcinacija traje od januara, i da vakcina ima dovoljno.