Svijet

Tijelo djevojčice koju je oteo otac pronađeno u vreći na dnu okeana

Tijelo djevojčice koju je oteo otac pronađeno u vreći na dnu okeana
Foto: SOSDESAPARECIDOS | Tijelo djevojčice koju je oteo otac pronađeno u vreći na dnu okeana

Tijelo šestogodišnje djevojčice koju je s mlađom sestrom oteo njihov otac otkriveno je u vodama oko ostrva Tenerife nakon više sedmica potrage, što je u petak izazvalo buru emocija kod Španaca.

Olivia (6) i njena sestra Ana (1), proglašene su nestalim krajem aprila na Kanarskim otocima, zajedno s ocem od kojeg je majka bila rastavljena, objavio je AFP-u portparol civilne zaštite. 

Dan nakon nestanka, pronađeni su očev čamac i sjedalica za automobil koju je koristila Ana, te je počela policijska potraga.

U četvrtak je tijelo šestogodišnje Olivije pronađeno na dnu okeana, potvrdio je portparol, a vlasti nastavljaju tražiti Anu i njenog oca.

Olivijino tijelo pronađeno je na dubini od 1.000 metara u vreći za koju je bilo pričvršćeno sidro očevog čamca.

"Ne mogu ni zamisliti bol majke male Ane i Olivije, koje su nestale na Tenerifama, suočene s užasnom viješću koju smo upravo čuli", objavio je premijer Pedro Sančez na Twitteru u četvrtak naveče.

U Španiji, 39 maloljetnika ubili su njihovi očevi ili partneri i bivši partneri njihovih majki od 2013. godine, pokazuju vladini podaci.

Više ženskih udruženja pozvalo je na proteste u petak naveče u više španskih gradova kako bi osudili taj zločin kao i povećani broj ubistava žena od početka godine u zemlji.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije