Najnovije vesti
Vesti Politika
POSLE "ISUS MRZI SRBE" NOVI SRAMNI GRAFIT Oskrnavljen hram Hrista Spasa u Prištini, u kome je juče služena liturgija nakon 23 godine

POSLE "ISUS MRZI SRBE" NOVI SRAMNI GRAFIT Oskrnavljen hram Hrista Spasa u Prištini, u kome je juče služena liturgija nakon 23 godine

Pripadnici Socijaldemokratske partije Kosova ispisivali su uvredljive poruke na zidinama i vratima hrama Hrista Spasa u Prištini, nakon što je u toj crkvi juče, na Spasovdan, održana liturgija, prvi put posle 1998. godine.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
pristina kosovo 310815 RAS foto Milan Ilic21 preview Foto: Milan Ilic / RAS Srbija
pristina kosovo 310815 RAS foto Milan Ilic21 preview

Na vratima i na bočnoj strani crkve na albanskom je napisano "Simbol šovinizma postaje svetinja blagoslovom Aljbina Kurtija", prenosi Kosovo onlajn.

RTS prenosi da su se oni, nakon ispisivanja grafita, povukli, a da crkvu obezbeđuje desetak policajaca.

Univerzitet u Prištini najavio je da će preduzeti sve pravne radnje kako bi, kako je navedeno, univerzitetski kampus oslobodio svih nelegalno izgradjenih objekata.

Jutros je na Crkvi Hrista Spasa osvanuo grafit napisan na engleskom "Isus mrzi Srbe".

Vladika Eparhije raško-prizrenske Teodosije, sa sveštenstvom, u četvrtak, na Spasovdan, služio je liturgiju u nedovršenoj crkvi Hrista Spasitelja u Prištini. To je prvi put od 1998. godine da se u toj crkvi služi neki verski obred.

Pročitajte još

Diplomata i pisac Jan Bankroft objavio je na Tviteru da je posle jučerašnje liturgije u nedovršenoj crkvi Hirsta Spasa u Prištini osvanuo grafit na engleskom jeziku: "Isus mrzi Srbe".

Bankroft je naveo da je grafit ispisan nedavno na crkvi u kojoj je u čertvrtak, prvi put posle 23 godine, služena liturgija.

"Isus mrzi Srbe" - rečeno mi je da je ovo sveže ispisan grafit na nedovršenoj srpskoj pravoslavnoj crkvi u Prištini nakon današnje liturgije, koja je bila prva liturgija od 1998. godine", napisao je Bankroft.

Eparhija raško-prizrenska SPC saopštila je da je na praznik Vaznesenja Gospodnjeg - Spasovdana, prvi put posle 1998. godine, u hramu Hrista Spasa u centru Prištine služena liturgija.