Valter Tavareš (©MN Press)
Valter Tavareš (©MN Press)

Kralj kroz iglene uši do finala plej-ofa

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.06.21. | 00:12

Valensija ceo meč disala za vratom Realu – 80:77

Sad kada je pala Valensija, ostao je Real Madridu lakši deo posla do titule!

Zvuči čudno, ali nije daleko od istine, jer niko ove sezone nije tako „maltretirao“ Kraljevski klub kao Narandžasti. I u majstorici polufinala plej-ofa su sve vreme, do poslednjeg daha, disali za vratom favoritu i lideru ligaškog dela prvenstva, ali je Real izdržao sve nalete i pobedom 80:77 prošao u finale.

Izabrane vesti

A, tamo će se sastati sa boljim u majstorici između Barselone i Tenerifa.

Četiri puta je Valensija tokom sezone uspevala da pobedi Real, te Madriđanima, još u oslabljenom sastavu, uopšte nije bilo svejedno pred majstoricu. S jedne strane, domaćin je vodio sve vreme, gosti su uspeli samo da izjednače u tri navrata, ali nijednom da povedu. A, opet, Real ni u jednom trenutku nije imao dvocifrenu prednost.

Maksimalna razlika je bila devet poena u dva navrata (59:50, 68:59). Gosti su u poslednjoj četvrtini nekoliko puta uspevali da dođu na poen zaostatka, poslednji put na 75:74, ali Kraljevski klub je baš takvim, kraljevski manirom, odbio svaki nalet i sačuvao pobedu koja ga vodi u borbu za novu titulu prvaka.

Prva perla Reala u majstorici bio je Usman Garuba, koji je ostvario dabl-dabl sa 16 poena i 14 skokova, pratio ga je Fabijen Kozer sa 15 poena, dok je Serhio Ljulj ubacio 13. Kod Valensije prednjačio je srpski reprezentativac Nikola Kalinić sa 13 poena, Klemen Prepelič je ubacio 11, isto koliko i Majk Tobi.


tagovi

KK Real MadridKK ValensijaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara