Rusija se oglasila povodom Mladića: "Tražimo pregled"

Rusija snažno insistira na detaljnom i nezavisnom lekarskom pregledu Ratka Mladića.

Izvor: B92

Sreda, 09.06.2021.

13:51

Rusija se oglasila povodom Mladića:
EPA-EFE/PETER DEJONG / POOL

Ovaj zahtev iznesen je sa ciljem da se utvrdi je li bivši zapovednik Vojske RS-a zadržao svoje kognitivne sposobnosti (funkcije mozga), rekao je zamenik stalnog ruskog predstavnika u Ujedinjenim narodima Genadij Kuzmin.

Žalbeno veće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove juče je potvrdilo Mladiću doživotnu kaznu zatvora za zločine počinjene tokom rata u BiH, uključujući genocid.

"Potpuno nezavisno ispitivanje i overavanje, uključujući je li Mladić zadržao svoje kognitivne funkcije, još nije urađeno. Snažno insistiramo na sprovođenju ove vrste pregleda", rekao je Kuzmin, a preneo Sputnjik.

Ruska agencija Tass navodi da je Mladić u zatvoru doživeo tri moždana udara i jedan srčani udar. Prema tvrdnjama njegove odbrane, u zatvoru nije dobio odgovarajuću medicinsku pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: