Apple isplatio milione pošto su serviseri objavili eksplicitne fotografije na Facebooku

Kompanija Apple je bila primorana da plati višemilionsku odštetu nakon što su fotografije studentkinje iz Oregona završile na Facebook-u.

Tehnopolis

Izvor: klix.ba

Utorak, 08.06.2021.

09:54

Apple isplatio milione pošto su serviseri objavili eksplicitne fotografije na Facebooku
Foto: Shutterstock.com

Studentkinja je predala svoj pokvareni iPhone na servis, a tehničari su u međuvremenu objavili njene golišave fotografije na društvenu mrežu Facebook, piše klix.ba. Uređaj je bio na popravku u servisu Pegatron Technology Service, koji jedan od većih Apple-ovih saradnika. Dok se pametni telefon nalazio Pegatronovim prostorijama u Kaliforniji, tehničari su na Facebooku objavili seksualno eksplicitne fotografije pomenute studentkinje.

Ona i njen advokat su potom tražili 5 miliona dolara odštete od Apple-a, a kompanija je isplatila višemilionski iznos, iako nije potvrđeno da se precizno radi o traženoj sumi.

Apple je potvrdio ovaj slučaj, a nakon obavljene istrage su dva tehničara otpuštena. Iako slučaj potiče iz 2016. godine, tek sada su informacije o tome dospele u javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: