Film i serije

Premijera "Lihvara" u Banjaluci uz prisustvo glumačke ekipe

Premijera "Lihvara" u Banjaluci uz prisustvo glumačke ekipe
Foto: N.N. | Premijera "Lihvara" u Banjaluci uz prisustvo glumačke ekipe

BANJALUKA - Srpski film "Lihvar" mladog reditelja Nemanje Ćeranića, koji je nagrađen za najbolji domaći film u okviru 49. Međunarodnog filmskog festivala (FEST), biće od sutra na redovnom repertoaru u banjalučkom "Cineplexxu Palas", dok će prekosutra naveče, od 20 časova, biti održana specijalna projekcija uz prisustvo ekipe filma.

Publici će se pokloniti glumci Dušan Petković, Strahinja Blažić, Jovo Maksić, Zlatan Vidović, režiser Nemanja Ćeranić i producent Aljoša Ćeranić.

U ovom kriminalističkom trileru glumačke pozicije su zauzeli i Branko Vidaković Čombe, Milica Grujičić, Miloš Milaković i mnogi drugi, a ujedno ovo ostvarenje je prvi srpski film snimljen tokom pandemije.

"Film 'Lihvar' govori o jednom danu u životu lokalnog zelenaša koji pokušava da izađe iz svijeta kriminala, ali kao što to obično biva u životu, nailazi na brojne prepreke. Ovo je jedna kriminalistička drama koja se gleda u jednom dahu zato što je snimljena kao iz poteza", rekao je glumac Zlatan Vidović.

Dodao je da je njegov lik Blekac Blečić, kojeg tumači u filmu, lokalni biznismen i jedan okrutni kriminalac koji ne preza ni od čega da dođe do onoga što je naumio, njegova najizazovnija uloga do sada i nešto drugačije od svega što je dosad radio.

"To je jedan beskrupulozan čovjek, čovjek bez imalo morala. On, krijući se iza legalnog posla, švercuje drogu preko granice i na taj način stvara svoju imperiju. Jedan zaista sjajno napisan lik i bilo mi je zadovoljstvo i izazov igrati ga", objasnio je Vidović. 

Scenario za film "Lihvar" potpisao je Strahinja Madžarević, za fotografiju je bio zadužen Dušan Grubin, a muziku je radio Dalibor Vrzić. U samoj radnji ove kriminalističke drame priča se o lokalnom zelenašu, bivšem bokseru Mundiru, koji se uvijek drži svog kodeksa da mu niko nikada ne ostaje dužan i da nikome nije dužan. Radnja je smještena u Inđiju, mali grad, u kojem se Mundirov život za dan okreće naglavačke zbog nepromišljene situacije u kojoj se nađe u trenutku kada rješava svoj dug prema lokalnom "preduzetniku".

Marina Popović, portparol "Cineplexxa Palas", izjavila je za "Nezavisne" da je prikazivanje "Lihvara" u ovom bioskopu velika čast i značajna prilika. 

"Posebno nam je drago što je naš banjalučki glumac Zlatan Vidović ostvario veoma bitnu ulogu u ovom filmu. Pored njega, pokloniće se i glumci Dušan Petković, Strahinja Blažić, Jovo Maksić te režiser Nemanja Ćeranić i producent Aljoša Ćeranić. Ova prilika nam je bitna, dosta filmova sa FEST-a bude prikazano na našem platnu, a domaći filmovi uvijek izazivaju posebnu pažnju publike", pojasnila je Popovićeva. 

Ona je dodala da je ovo već druga premijera kojoj će prisustvovati i sama filmska ekipa, nakon premijere filma "Jedini izlaz", osvrćući se na prethodni period, kada je zbog virusa korona "Cineplexx Palas" bio uskraćen za mnoga planirana dešavanja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije