27. maj  2021. 12.25  →  20.11 | Izvor: FoNet, RTV (Sanja Čavić)

Turizam u Vojvodini, konkurs najbolje iz Vojvodine

NOVI SAD -

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević izjavio je danas da je više od 100 miliona dinara opredeljeno za podizanje turističkih kapaciteta Vojvodine, kao i da će 31. maja biti raspisan konkurs za najbolje iz Vojvodine.

video icon

Na otvaranju konferencije "Summer 2021" koju je organizovala kompanija Color Media Communications, Ivanišević je pozvao sve koji proizvode, ali i koji organizuju manifestacije da se jave na konkurs, jer je značajno da se jasno istakne regionalno poreklo, pokaže ko je bolji, a da se one koji nisu bolji, podstaknu da budu još bolji.

Predstavnica Turističke organizacije Srbije Nada Gogić rekla je da globalna statistika ne ohrabruje ni kada je reč o projekcijama za ovo leto i da će se podaci iz 2019. godine, sudeći po rađenim analizama i istraživanjima, dostići, odnosno obnoviti tek 2022. godine, saopštio je organizator konferencije.

vino, vinski, salas, belo, vino, crno, vino, 12

Ona je navela da je u Srbiji podeljeno 120.000 vaučera, a od ukupnog broja prijavljenih u drugom talasu, najveće interesovanje za vaučerima ponovo su iskazali penzioneri, više od polovine.

"U ovom trenutku, svi i ugostitelji i turisti nadaju se da će biti odobrena nova tranša tih vaučera. Trenutno je 2.230 ugostitelja širom Srbije prijavljeno za taj subvencionisani način odmora", naglasila je Nada Gogić.

Direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović rekla je da je sa "Tamburica festom" potpisan sporazum o saradnji na projektu "Priče iz Vojvođanske tambure", kroz koji će se promovisati različite destinacije u Vojvodini.

U cilju brendiranja gastronomske ponude Vojvodine Turistička organizacija Vojvodine će tokom leta 2021. lansirati kampanju "Vojvođanski ručak-neodoljivi ukus ravnice", koja treba da pomogne oporavku ugostiteljskog sektora i promociji svakog pojedinačnog turističkog proizvoda, najavila je Nataša Pavlović.

Tagovi
Srodne vesti