(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

AFRIKA: Gana ima novog lidera, Smuha se prevarila i pobedila

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.05.21. | 23:34

Pregled rezultata značajnijih utakmica dana igranih na afričkom kontinentu

VAZITO - TUSKER 1:1 (1:1)

Izabrane vesti

(Fudbal, Kenija 1)

Usporio je korak Tusker, ali je i dalje prvi favorit za osvajanje titule, prve posle pet godina. Treći put uzastopno je jedanaestostruki prvak Kenije remizirao u državnom prvenstvu, prednost se polako topi, a još jednom se potvrdilo da je Vazito jedan od najneugodnih rivala za Tusker. Ispoštovali su tradiciju, nisu probili granicu od dva gola, a kada god je Vazito postigao gol protiv Tuskera, konačan rezultat bio je 1:1. Ni posle šestog međusobnog meča Vazito nije osetio slast pobede.

MIDA - VAKISO DŽAJANTS 1:2 (1:2)

(Fudbal, Uganda 1)

Ispoštovali su Mida i Vakiso kladioničare. Gosti su opravdali ulogu velikog favorita i nastavili su da nižu dobre rezultate, ali nisu mogli a da ne prime gol. Na sedmoj uzastopnoj utakmici Vakiso nije sačuvao mrežu, a na isto toliko duela ostao je neporažen. Takođe, ponovo je protiv Mida došla igra GG3+, a sve bitno zbilo se u prvom poluvremenu. Domaćin je bolje otvorio meč, poveo je golom Mutebija, ali su Vakiso Džajentsi uspeli da okrenu rivala do odlaska na odmor, sačuvaju gol prednosti i poguraju Midu ka drugoj ligi.

ELEVEN VONDERS - HARTS OF OUK 0:1 (0:1)

(Fudbal, Gana 1)

Iskoristio je Harts to što igra pre lidera Asantea i trijumfom je barem na kratko preuzeo vodeću poziciju u prvenstvu Gane. Sačuvao je Harts na četvrtoj utakmici u nizu svoju mrežu, napravio je neprobojni bedem ispred svoj gola sa kojim Eleven Vondersi nisu znali da se izbore. Ostali su Vondersi bez pobede protiv Hartsa i na petom međusobnom okršaju, a kada King Fajsal i Liberti odigraju svoje mečeve 26. kola, Eleven Vondersi bi mogli da skliznu u zonu ispadanja.

SMUHA - EL ENTAG 4:2 (1:0)

(Fudbal, Egipat 1)

Egipatski kralj remija se preračuna. Nije 15. put ove sezone podelio bodove sa protivnikom, već je kompletan plen zadržao za sebe. Ni daleko jači timovi od poslednjeplasiranog El Entaga nisu uspevali da uzmu meru Smuhi, poražena je samo dva puta, pa je gost u najboljem slučaju mogao da se nada izvlačenju jednog boda. Ipak, i od njega je bio predaleko. Tačno onoliko koliko mu beži mirna luka - svetlosnu godinu. El Entag se pozdravlja sa elitom i polako pakuje kofere, a nastavi li Smuha u ovakvom ritmu, neće biti nedostižan izlazak u kvalifikacije za Afrički kup konfederacija.


tagovi

Afrikarezzime

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara