Vesti

0

Aleksić: Da li je Milenijum tim kupio IMT da sruši fabriku i gradi stanove

Autor: KP

Izvor: Beta

Aleksić: Da li je Milenijum tim kupio IMT da sruši fabriku i gradi stanove

Izvor: Beta / Narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da vlast želi da od simbola srpske proizvodnje traktora - fabrike IMT napravi gradjevinske parcele, a da u tome značajnu ulogu igra kompanija "Milenijum tim" Ivana Bošnjaka i Stojana Vujka, koja "prihoduje milion dinara na sat".

Kako je saopštila Narodna stranka, Aleksić je rekao novinarima ispred IMT-a kako je "Milenijum tim" u nekoliko poteza došao do vlasništva nad IMT-om.

"Milenijum tim je gde god se zagrebe po gradjevinskim poslovima i stanogradnji, pa tako i u ovom slučaju. Njihov interes nije da proizvode nekoliko hiljada traktora godišnje, nego da, pretpostavljam, ta kompanija bude jedan od glavnih izvodjača gradnje velikog naselja na prostoru fabričkih hala IMT-a", rekao je Aleksić.

On je ocenio kao "katastrofu i tragediju" da se državne subvencije poljoprivrednim proizvodjačima troše na kupovinu stranih traktora i da se istovremeno gasi domaća proizvodnja u IMT-u, koji je nekada proizvodio i do 40.000 traktora godišnje.

"U prilog tvrdnji da će na prostoru hala IMT-a biti formirana velika gradjevinska parcela govori plan detaljne regulacije izmedju ulica Jurija Gagarina i Zemunske, upravo na mestu proizvodnih pogona IMT-a", naveo je Aleksić i rekao da se izgradnja stambeno-poslovnih objekata planira na 72 hektara, od kojih je 36 hektara zemljište IMT-a.

Aleksić je upitao da li je ceo posao oko kupovine IMT-a usmeren na to da se "Milenijum timu" omogući da bude graditelj na prostoru sadašnje fabrike, po ugledu na izgradnju "Beograda na vodi", gde je takodje angažovan "Milenijum tim".

"Milenijum tim je angažovan i u gasifikaciji širom Srbije, a kupio je i Vranjsku Banju za 1,85 miliona evra i odmah potom dobio od države 10 miliona evra bespovratne pomoći. Da li je IMT samo još jedan u nizu projekata namenjenih Milenijum timu? To bi trebalo da odgovori vlast, koja je osušila sve što je dotakla, a samo cveta novac koji uzima korupcijom", rekao je Aleksić.

U saopštenju se navodi da je Aleksić na konferenciju došao traktorom "IMT-539".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR