VIDEO: Počela vakcinacija u autobusu na Trgu slobode

Novosađani od danas mogu da se vakcinišu i u mobilnom punktu za vakcinaciju na Trgu slobode, odnosno autobusu GSP-a, koji je preuređen, kako bi služio za potrebe vakcinacije protiv kovida.
VIDEO: Počela vakcinacija u autobusu na Trgu slobode
Foto: 021.rs
Autobus je u petak, kao i za vikend na Trgu slobode, a u ponedeljak ide u Univerzitetski kampus.
 
Potom će svaka dva-tri dana menjati lokaciju i to bi za sada trebalo još da budu kej i Štrand.
 
Nadležni iz Doma zdravlja i Gradske uprave navode da će mobilni punkt služiti da se za što više građana, prvenstveno mladih približi opcija vakcinacije, nakon što je slično već urađeno otvaranjem punktova u tržnim centrima Promenada i BIG, gde se dnevno vakciniše oko 400 ljudi.
 
 
Glavni tehničar Doma zdravlja Nenda Vukas za 021.rs navodi da građani sa i bez poziva eUprave na Novosadskom sajmu i narednih dana mogu da dobiju bilo koju od četiri vakcine, dok će u Promenadi, BIG-u i autobusu biti ponuđene Fajzerova i Sinofarm vakcina.
 
"Isto je kao i prethodnih dana. Na Sajam dolaze svi na revakcinaciju za bilo koju od vakcina, isto je i u Promenadi i Bigu, a od danas i u mobilnom punktu. Svi koji žele mogu dobiti neku od prvih doza. Na Sajmu su Sputnjik V, Astrazeneka, Sinofarm i Fajzer, dok je na tri ostala punkta Sinofarm i Fajzer", navodi Vukas.
 
 
Prilikom otvaranja mobilnog punkta, saopšteno je i da je u Novom Sadu dato više od 240.000 vakcina, dok je više od 110.000 punoletnih građana revakcinisano.
 
U Novom Sadu je prema ovim podacima dve doze dobilo oko 40 odsto punoletnog stanovništva, a kada se pogleda po godištima, uglavnom se radi o starijoj populaciji.
 
Naime, uzrast oko 20 do 40 godina i dalje je slabije vakcinisan, a većina mladih u drugoj deceniji koji su i najaktivniji i najviše se kreću su vakcinisani sa tek oko 12 odsto. Zbog toga se apeluje da se vakcinišu protiv kovida.
  • Nena

    21.05.2021 14:29
    Gde su sada SNS botovi
    Nema clanstva u redovima. Izgleda da ne veruju u vakcinaciju.
  • MonteDushano

    21.05.2021 14:16
    Zombi posla..
  • Dejan

    21.05.2021 13:48
    Cccc
    Niste nista javi, šeki sutva sa vadikalima pravi zurku na trgu !!! Morace da pomere autobus da se saka jada okupi !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti