Vesti

0

Vesić: Zatvara se kovid bolnica u Areni

Autor: IG

Izvor: Beta

Vesić: Zatvara se kovid bolnica u Areni

Izvor: Prtscr/You Tube

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će od 49 pacijenata koji su još ostali u privremenoj bolnici u Štark areni, 13 biti prebačeno u kovid bolnicu u Batajnici, a ostali će biti pušteni kućama jer su izlečeni.

Vesić je rekao da će privremena kovid bolnica u Areni, koja ima 510 postelja, po izlasku preostalih pacijenata biti zatvorena, kako je Vlada Srbije odlučila još 14. maja, preneo je Beoinfo.

"Кroz Štark arenu prošlo je 4.970 pacijenta i 450 u prvoj turi. Nažalost, dogodila su se četiri smrtna slučaja. Zatvaranje privremene bolnice u Areni je dokaz da se Beograd uspešno bori sa virusom", rekao je Vesić.

On je rekao da se u Beogradu smanjuje broj novozaraženih korona virusom zbog velikog odziva za vakcinaciju, i dodao da je zaključno sa jučerašnjim danom "vakcinisano oko 48 odsto stanovništva, a revakcinisano skoro 40 odsto".

 

Sve spremno da na Makiškom polju u novembru počne gradnja metroa

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je danas da je usvajanje Zakona o metrou i gradskoj železnici obezbedilo je pravni okvir da izgradnja metroa počne u novembru ove godine.

"Metro se ubrzano projektuje, rade se geološka istraživanja na trasi, radi se katastar rizika odnosno snimanje svih objekata na trasi metroa, veoma brzo će biti raspisan tender za projektovanje prvih 19 metro stanica, u junu počinje izjašnjavanje gradjana o izgledu vagona i veoma brzo u Кini počinje proizvodnja TBM mašina koje će pod zemljom kopati tunele", kazao je Vesić.

Kako je preneo Beoinfo, Vesić je dodao da će "prva linija metroa biti završena do 2028. godine, druga linija do 2030. godine, dok će se u medjuvremenu graditi gradska železnica koja će sa metroom povezati sve prigradske opštine, izuzev Grocke".

 




Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR