Dejan Stanković: Nisam hteo u Italiju 1Foto: STARSPORT

Dan posle ubedljive pobede nad Metalcem na kraju još jedne superligaške sezone, postavljanja rekorda u broju osvojenih bodova i datih golova, trener Crvene zvezde Dejan Stanković progovorio je o onome što je prethodilo nedavnom produženju ugovora sa srpskim šampionom do 2024. godine.

I, između ostalog, bez navođenja imena kluba, potvrdio da je zaista imao priliku da tek započetu karijeru pored aut linije nastavi u svojoj drugoj domovini Italiji.

– Jeste tačno to što se pisalo… Kada se neko interesuje za tebe to može da bude čast i klubu i tebi, jer je neko primetio, video i zainteresovao se za tu selekciju igrača, za sve što smo uradili. Uvek je korektno saslušati nekoga, ali nisam nijednog trenutka bio u razmišljanju da li ću da ostanem ili idem. Ne bi me ništa odvojilo od Zvezde. Nema tih para za koje bih ostao da nema projekta, vere, razvoja, uspeha, kao što nema novca koji bi me odveo iz Zvezde, da sve to napustim. Hladne glave idem dalje… – objasnio je šef struke crveno-belih i nesuđeni strateg Sampdorije, gostujući na K1 televiziji.

Za produženu vernost klubu sa „Rajka Mitića“ nagrađen je jačim primanjima, ali je i uprava pokazala dobru volju, dajući mu mogućnost odlaska pre oročenog datuma, u slučaju obostrano zadovoljavajuće ponude.

– Ima izlazne klauzule, ali to nije ništa strašno. Ne znam da li je neko imao, ali ja je imam i ne verujem da će ikada biti aktivirana… Spreman sam da ostanem još 10 godina, za mene je rad na „Marakani“ veliki izazov i ponos – tvrdi nekadašnji igrač crveno-belih, Lacija i Intera.

Ekipi je ostalo da odigra još finale Kupa sa Partizanom, sledećeg utorka, a on i ljudi iz uprave se istovremeno i uveliko pripremaju za letnji prelazni rok, sa idejom da se tim dopuni i pojača za novi napad na Ligu šampiona.

– U kladu sa mogućnostima kreiramo i želje. Ima tu momaka koji treba da produže ugovor, da vidimo šta će biti s njima, da li će ostati ili neće. Imena pojačanja koja se pominju su sve vrhunski igrači i vrhunski momci, koje imaju zavidne karijere. Treba videti da li neko od njih želi da dođe u Zvezdu, pa tek onda da pričamo o finansijama… – objašnjava trener Zvezde, na čijem radaru su Aleksandar Kolarov, Nenad Krstičić, Aleksandar Prijović, Aleksandar Dragović…

Najizvesnije su, ipak, njegove želje do kraja saradnje sa crveno-belima.

– Zadovoljan bih bio kada bi Zvezda svake godine igrala grupnu fazu evropskog takmičenja i kada bi uzela tri titule do 2024. Navikao sam da igram pod pritiskom i da sebi zadajem visoke ciljeve. Moraš da imaš motiv, bez motiva sve pada u vodu.

Glavni deo priprema u Austriji

U Zvezdi još ne znaju da li će trku za novu grupnu fazu Lige šampiona početi  dvomečom drugog kola, 20. ili 21. jula, ili ranije, ali se nadaju tom scenariju pa su početak priprema za kvalifikacije predvideli za 22. jun. Jedino drugačiji rasplet nekih jačih prvenstava može da skrati odmor Borjana i društva, odnosno porani odlazak u Austriju, gde bi trebalo da bude organizovano više jakih test mečeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari