NA CRNOJ LISTI Bivšem albanskom predsedniku zbog korupcije zabranjen ulazak u SAD, Beriša besan, traži objašnjenje preko Fejsbuka
Foto: Profimedia

dajte dokaze

NA CRNOJ LISTI Bivšem albanskom predsedniku zbog korupcije zabranjen ulazak u SAD, Beriša besan, traži objašnjenje preko Fejsbuka

Planeta -

Bivšem albanskom predsedniku Saljiju Beriši i članovima njegove porodice zabranjen je ulazak u SAD, napisao je na Tviteru američki državni sekretar Entoni Elinken.

"Korupcija bivšeg predsednika Albanije Saljija Beriše podrila je demokratiju u Albaniji", napisao je Blinken, navodeći da je Beriši i članovima njegove porodice zbog toga zabranjen ulazak u SAD.

Stejt department je objasnio da je Beriša bio umešan u zloupotrebe javnih fondova i da je koristio moć kako bi stekao korist za sebe, članove porodice i političke saradnike.

Njegova retorika pokazuje da želi da zaštiti sebe, članove porodice i političke saveznike na štetu nezavisnih istraga i borbe protiv korupcije.

Osim Saljija Beriše, ovim aktom, ulazak u SAD zabranjen je njegovoj supruzi Ljiri Beriša, sinu Škeljzenu i ćerki Argiti Beriši Maltezi, navodi RTS.

Bivši albanski predsednik i premijer pozvao je Blinkena da objavi dokumente koji bi potkrepili takvu odluku.

U podužem odgovoru na Fejsbuku, Beriša je obraćajući se direktno Blinkenu, rekao da je o odluci Stejt departmenta saznao iz medija i dodao da za tri decenije političkog rada nije podignuta otpužnica protiv njega za bilo kakav oblik korupcije, prenose makedonski mediji.

Beriša je pozvao Blinkena da objavi sve činjenice i dokumente dostupne američkoj administraciji ili nekom drugom kako bi potkrepio svoju tvrdnju o njemu i njegovoj porodici.

Tvrdi i da je ponosan na svoje stavove i da je uvek radio u interesu gradjana Albanije, preneo je Tanjug

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track