Pogodak Filipsa (© Reuters)
Pogodak Filipsa (© Reuters)

Liverpul pred ciljem: Gostio se na trećem vezanom gostovanju, ostao je zicer za Ligu šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.05.21. | 23:08

Slavlje Crvenih na Turf Muru, Vest Hem pred plasmanom u Ligu Evrope

Tri vezana gostovanja – tri pobede vredne Lige šampiona. Na Old Trafordu preokret u derbiju sa Mančester junajtedom, na Hotornsu pogodak golmana Alisona Bekera u nadoknadi, a na Turf Muru – gde nikad nikome nije lako – tri hica i eto Liverpula među četiri najbolja engleska tima. Posle trijumfa nad Barnlijem (3:0) napravio je ogroman korak ka plasmanu u evropsku elitu, a ukoliko u nedelju savlada Kristal Palas na Enfildu sezonu koja je klizila ka katastrofi makar malo će ulepšati.

U poslednja četiri kola Crveni su skupili maksimalni broj bodova i zahvaljujući kiksevima Lestera protiv Sautemtona i Njukasla, te porazom od Čelsija, prestigli sastav Brendana Rodžersa. Sad je sve u rukama Jirgena Klopa. Još samo 90 minuta. Jedna pobeda i to je – to.

Izabrane vesti

Za četvrtu u nizu (pre Mančestera uzeli meru i Sautemptonu) tim nemačkog stručnjaka morao je baš da se preznoji. Sve do završnice prvog dela bio je bezopasan, iako je pretio preko Mohameda Salaha i Tijaga Alkantare nijednom nije šutnuo u okvir gola, čak je bio bliži tome da ga primi – Krisu Vudu najpre odbranio Alison, a onda se napadač Barlija obrukao u situaciji „jedan na jedan“ udarcem pored stative – da bi dva minuta pre odmora favorit stekao prednost. Posle kombinacije Sadija Manea i Trenta Aleksandra Arnolda na povratnu loptu je sjajno reagovao Roberto Firmino i poveo Liverpul ka četvrtom mestu.

Tamo ga je ostavio Natanijel Filips. Štoper koji je usled silnih kadrovskih problema dobio šansu ove sezone – kažu i iskoristio je – pokazao je snalažljivost u vazduhu, tako što je početkom drugog dela na centaršut Manea postigao prvenac za Liverpul. Savršen trenutak. Baš kao što je bila i idealna Filipsova intervencija sredinom nastavka, posle pokušaja Bena Mija. Bukvalno sa gol-linije izbio je loptu koja je strmila ka mreži. Konačno da Liverpul ne primi gol na gostovanju.

Kao što se Liverpul bori za Ligu šampiona, tako je Vest Hem pred plasmanom u Ligu Evrope. Iako je zakazao na mečevima sa Evertonom i Brajtonom, tim Dejvida Mojesa nije pogrešio protiv Vest Brtomvič Albiona, iako je loše počeo susret na Hotornsu.

Slavio je 3:1, uprkos neiskorišćenom penalu Deklana Rajsa već u drugom minutu i zaostaku posle pogotka Mateusa Pereire, jer ima superofanzivnog Čeha Tomasa Součeka, koji je opet pogodio cilj (deseti put u sezoni), da bi u završnici poentirali Anđelo Ogbona i Majk Antonio (i on deseti put).

Čekićari sad imaju tri boda više od Totenhema i komotnu poziciju pred susret poslednjeg kola sa Sautemptonom. Pogotovo što Pevci gostuju Lesteru.

PREMIJER LIGA, 37. kolo:

Utorak

Mančester junajted - Fulam 1:1 (1:0)

/Kavani 15 - Brajan 76/

Sautempton - Lids 0:2 (0:2)

/Bamford 73, Roberts 90+5/

Brajton - Mančester Siti 3:2 (0:1)

/Trosar 50, Vebster 72, Brn 76 - Gundogan 2, Foden 48/

Čelsi - Lester 2:1 (0:0)

/Ridiger 47, Žoržinjo 66 - Ihenaćo 76/

Sreda

Everton - Vulverhempton 1:0 (0:0)

/Rišarlison 48/

Njukasl - Šefild junajted 1:0 (1:0)

/Vilok 45+4/

Totenhem - Aston Vila 1:2 (1:1)

/Bergvajn 8 - Regilon 20 ag, Votkins 39/

Kristal Palas – Arsenal 1:3 (0:1)

/Benteke 62 – Pepe 35, Martineli 90+1, 90+5/

Barnli – Liveprul 0:3 (0:1)

/Firmino 43, Filips 52, Čembrlejn 88/

Vest Bromvič Albion – Vest Hem 1:3 (1:1)

/Pereira 27 – Suoček 45+1, Ogbona 82, Antonio 88/



tagovi

Roberto FirminoLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara