Rotarakt klub Novi Sad pokrenuo humanitarnu akciju trčanja

Podmladak Rotarija, Rotarakt klub Novi Sad pokrenuo je humanitarnu akciju RotaRun, u okviru koje će građani moći da odaberu trasu od dva do 21 kilometra.
Rotarakt klub Novi Sad pokrenuo humanitarnu akciju trčanja
Foto: Pixabay
Novac od kotizacije koja iznosi minimalno 700 dinara po učesniku biće uplaćen u humanitarne svrhe. 
 
Akcija traje od 1. maja do 1. juna, a mogu se prijaviti svi građani na sajtu www.rotarun.rs, saopštila je ta organizacija.  
 
Učesnici treba da pošalju dokaz o istrčanoj ili prepešačenoj deonici, a svaki učesnik će dobiti medalju. Potrebno je da na bilo koji način snime pređenu trasu, mobilnim telefonom ili bilo kojim drugim pokretnim uređajem.
 
"Naš cilj je da organizujemo humanitarni E-maraton, trku koju svako može da trči kada i gde poželi, sam ili u društvu, po gradu, parku ili na traci za trčanje. U vremenu kada nam je svakodnevica izmenjena, moramo da obratimo posebnu pažnju na nivo fizičke aktivnosti kako bismo zaštitili svoje zdravlje", navodi se u saopštenju za javnost.
 
Prvi takav maraton Rotarakt klub Novi Sad organizovao je u oktobru prošle godine, kada su učesnici zajedno pretrčali više od 1200 kilometara i donirali više od 200.000 dinara fondaciji "Budi human". 
 
Akciju su podržali sportisti Emir Bekrić, Mihail Dudaš, Stefan Stojačić, a prepoznao ju je i Rotari internešnel (Rotary International) pa će se "RotaRun for Peace by Serbia" ove godine trčati širom sveta. 
 
"To smatramo jednim od najvećih uspeha naše organizacije na ovim prostorima", poručio je Rotarakt klub Novi Sad.
  • Dragan

    20.05.2021 06:51
    Ah
    Zar oni nisu proterani sa onim templarima, zidarima, budistima i ostalim mafijaškim udruženjima ?Ništa oni ne daju džabe
  • petar

    19.05.2021 21:29
    lepa inicijativa
    Vise ovakvih stvari, ovakvih ideja nam fali. Manje sece suma Fruske gore, manje politikanstva, manje kriminala....
    Setnjom da jacamo imunitet!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti