');
Najnovije vesti
Blic Vesti Republika Srpska

IZMENE IZBORNOG ZAKONA Krišto: Poslovnik radne grupe da odražava duh i strukturu BiH

Član Interresorne radne grupe za izmenu izbornog zakonodavstva BiH Borjana Krišto izjavila je da poslovnik ove radne grupe treba da odražava duh i strukturu BiH, posebno kada je reč o kvorumu i načinu donošenja odluka.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Ona je ocenila da je žalosno što je na današnjoj sednici Radne grupe utrošeno toliko vremena na traženje kompromisa, s obzirom na to da su od ranije poznati politički stavovi predstavnika u ovom radnom telu, prenosi Srpskainfo.

– Verovaću da će postojati volja da se do naredne sednice opredelimo o ovom pitanju – rekla je Krišto novinarima i ocenila da će to označiti budući rad Radne grupe.

Svoje odbijanje na danas izneseni predlog da se u radu Interresorne radne grupe konsultuje i Centralna izborna komisija (CIK) BiH, Krišto je objasnila stavom da su članovi Komisije izabrani na nelegalan način.

Pročitajte još

– Ljudi koji ne poštuju zakon žele se predstavljati kao stručnjaci za izborni zakon – istakla je Krišto.

Navodeći da je prilikom izbora članova CIK zaobiđena konkursna procedura i da su imenovani na predlog političkih stranaka, protiv odredaba Izbornog zakona, Krišto je rekla da će zbog toga biti protiv njihovog učešća u Interresornoj radnoj grupi.

Ona tvrdi da nije za to da sednice Radne grupe budu zatvorene za javnost i da je danas predložila da ovo radno telo određuje hoće li mediji biti prisutni ili ne na sednicama.

Krišto je ocenila da prisustvo medija nije neophodno na sednicama Interresorne radne grupe, ali da treba pravovremeno i istinito da izveštavaju javnost o njenom radu, što mogu na osnovu izjava i saopštenja, kao što je slučaj sa radom Saveta ministara.