108 BODOVA ZA SVETSKI REKORD I 114 GOLOVA ZA ZA ISTORIJU! Nestvarne brojke Zvezde: Crveno-beli pomeraju GRANICE FUDBALA!
Foto: Starsportphoto

FANTASTIČNO

108 BODOVA ZA SVETSKI REKORD I 114 GOLOVA ZA ZA ISTORIJU! Nestvarne brojke Zvezde: Crveno-beli pomeraju GRANICE FUDBALA!

Fudbal -

Pobedom nad ekipom Metalca iz Gornjeg Milanovca, crveno-beli su ispisali još jednu stranicu istorije, s ozbirom na činjenicu da su po broju osvojenih bodova (108) u jednoj takmičarskoj sezoni oborili rekord koji je držao škotski Seltik.

Ekipa Dejana Stankovića se posle trijumfa nad Metalcem popela na krov evropskog kontinenta, kada je reč o broju osvojenih bodova u domaćem prvenstvu.

Zvezda je tako nadmašila učinak škotskog Seltika, koji se do sada nalazio na prvoj poziciji sa 106 osvojenih poena u jednoj prvenstvenoj sezoni. Tim sa „Seltik parka“ je u sezoni 2016/2017 zabeležio 34 pobede, kao i četiri remija, što je u ukupnom bilansu 106 bodova. Zvezda je u istom broju takmičarskih kola trijumfovala u 35 navrata, dok je u tri susreta odigrala nerešeno sa svojim rivalima, što je učinak od 108 poena, čime je naš tim zauzeo prvu poziciju u poređenju sa ostalim evropskim ekipama.

Crvena zvezda
foto: Starsport©

Interesantno je da su crveno-beli prestigli Škote i po broju postignutih golova. Seltik je u toj sezoni postigao 106 pogodaka, a crveno-beli su još u prethodnom takmičarskom kolu nadmašili taj učinak. Podatak vredan pomena je i činjenica da su obe ekipe završile neporažene u svom pohodu na šampionsku krunu. Ali, ipak samo jedan tim može da stoji na vrhu „piramide“, što je u ovom slučaju Crvena zvezda!

Takođe, Crvena zvezda je postavila novi klupski rekord po broju osvojenih poena u jednoj takmičarskoj sezoni. Pobedom nad gostima iz Gornjeg Milanovca, crveno-beli su dostigli učinak ekipe iz sezone 1999/2000, kada je Zvezda predvođena Slavoljubom Muslinom osvojila 105 poena u 40 takmičarskih kola. To praktično znači da je aktuelni tim to uspeo sa manje odigranih mečeva, jer je ekipa Dejana Stankovića odigrala 38 mečeva u nacionalnom šampionatu

ZVEZDA
foto: Starsportphoto

Crvena zvezda je takođe pobedom nad Metalcem u poslednjem kolu Superlige Srbije oborila rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni (114), što predstavlja najefikasniji učinak našeg tima u istoriji, ali i u istoriji nacionalnog prvenstva.

Izabranici Dejana Stankovića su uspeli da obore rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni koji je do sada držao večiti rival sa generacijom iz sezone 1999/00. Tokom čitave takmičarske godine crveno-beli su pokazali veliku efikasnost kako u domaćem šampionatu, tako i evropskim utakmicama. Prepoznatljiv napadački fudbal koji je od prvog dana nametnuo šef stručnog štaba Crvene zvezde - Dejan Stanković rezultirao je ove sezone. Pored ovoga naši prvotimci su uspeli i da obore klupski rekord po broju postignutih golova, koji datira još iz sezone 1994/95. kada je naš tim predvođen trenerskom palicom Ljupka Petrovića došao do brojke od 104 postignuta gola.

Dejan Stanković
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Gol kojim je oboren ovaj dugogodišnji rekord postigao je El Fardu Ben, koji je bio dvostruki strelac na ovom meču, a pored njega su se u strelce upisali Milan Gajić, Gelor Kanga i Milan Pavkov. Crvena zvezda je u ovoj sezoni računajući sva takmičenja ukupno postigla 147 golova, od toga 22 u kvalifikicajima za Ligu šampiona i grupnoj fazi Lige Evrope, dok su naši prvotimci 11 puta tresli mrežu rivala u utakmicama Kupa Srbije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track