U Skupštini rasprava o ceni mosta na Adi 1Foto: Fonet/ Aleksandar Barda (Arhiva)

Poslanica Srpske napredne stranke (SNS) Katarina Rakić pokrenula je danas, tokom rasprave o setu zakona iz oblasti saobraćaja, pitanje cene mosta na Adi, i optužila tadašnjeg gradonačelnika Dragana Đilasa da je sebe „nagradio“ sa najmanje 50 miliona evra, uplaćujući „višemilionsku sumu na Mauricijusu“.

Rakić je, nakon što je nabrojala sve puteve koje je izgradila aktuelna vlast, počela da komentariše most na Adi, jer kako je istakla, njegovih 900 metara dužine košta kao polovica „Moravskog koridora“, deonica od 55 kilometara.

Ona je navela i da je, naprimer, jedan vijadukt u Francuskoj dužine 2,5 kilometra i ima šest pilona i za 23 metra je više od Ajfelobog tornja, a koštao je 50 miliona evra manje.

Građani Beograda su oštećeni za bolnice škole, bolnice koje su mogle da se izgrade od tog novca, 50 škola, 50 bolnica, 50 obdaništa, konstatovala je Rakić.

Ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je objasnio da je most na Adi koštao više nego što će biti cena „Fruškogorskog koridora“, koji ima tunel i most preko Dunava u Novom Sadu, a skuplji je i od deonice autoputa od Preljine do Požege, čijih 40 dužine su mostovi i tuneli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari