Foto: Reuters
Foto: Reuters

Paragvajski River srušio nedodirljive, Independijente jednom nogom u nokaut fazi

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.05.21. | 02:40

Penjarol se okliznuo posle četiri vezane pobede kada je trebalo da overi plasman u narednu fazu

Skoro istovetna količina zabave u odnosu na mečeve Libertadoresa viđena je na terenima na kojima su se vodile borbe u okviru Kopa Sudamerikane. Dok je Independijente trijumfom nad Baijom uz samo jedan pogodak i to autogol Tonija Andersona u kasnoj fazi meča, praktično zacementirao mesto u nokaut fazi (tri boda više u odnosu na konkurenciju i meč poslednje runde sa prežaljenom Guabirom), Penjarol je od gotovog napravio veresiju budući da je dozvolio paragvajskom River Plejtu da pobedom u sudijskoj nadoknadi ostane u trci za prvu poziciju u grupi E - 2:1

Posle prve četiri runde fudbaleri najvećeg urugvajskog kluba dobili su etiketu nedodirljivih - krasio ih je maksimalan učinak i gol razlika 14:1. Ali kao što vidite to nije bila garancija sigurnog prolaza iako će Penjarol narednu priliku za overu osmine finala imati za osam dana na gostovanju peruanskom Uankaju, timu koji se nije pomerio sa nule od starta takmičenja.

Izabrane vesti

Trijumf domaćina je još jedna potvrda da posed lopte često ne mora biti i nije presudan faktor koji odlučuje pobednika. Penjarol je držao loptu u nogama 72 posto vremena, ali to nije sprečilo njegovu odbranu da kapitulira u dva navrata - prvo posle udarca Grasetea iz desetog minuta, koji je pratio izjednačujući pogodak Augustina Alvareza desetak minuta po startu drugog dela - bio je to šesti gol u ovom trenutku najboljeg strelca Sudamerikane.

Remi je savršeno odgovarao gostima, ali je želja paragvajskog tima da se dočepa celog plena i ostane u trci za nokaut fazu bila jača od rešenosti odbrane Penjarola da sačuva svoj gol. Kabaljero je u trećem minutu nadoknade šokirao pulene Maurisija Lareire.


KOPA SUDAMERIKANA - 5. KOLO

Sreda

Grupa B

Sreda

Independijente - Baija 1:0 (0:0)

/Anderson 83AG/


Grupa E

Sreda

River Plejt Asunsion - Penjarol 2:1 (1:0)

/Grasete 10, Kabaljero 90+3 - Alvarez 53/



tagovi

Kopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara