Foto: Reuters
Foto: Reuters

REZZIME DANA (utorak): Bešiktaš i Espanjol odličan odabir

Vreme čitanja: 4min | uto. 18.05.21. | 23:45

Pogledajte ko vam je doneo novac 18. maja, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste prošli danas

ZAOKRUŽENO

ČELSI - LESTER (tip 1, kvota 1,85) - 2:1

Pre samo tri dana istorijski, premijerni trofej FA kupa za Lester, a večeras otrežnjenje, hladan tuš i osveta Čelsija za poraz u velikom finalu najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu. Ako je pozitivno raspoloženje Lisica pre nešto više od sedamdesetak sati bilo u svom ovosezonskom zenitu, Plavci su ga večaras ozbiljno potopili pobedom na Stamford Bridžu - 2:1.

Opširnije OVDE.

ANTALIJA - BEŠIKTAŠ (tip 2, kvota 1,85) - 0:2

Šampionat Turske osvojen je u foto-finišu, a samo 72 sata Bešiktaš je uzeo i nacionalni kup! Ko kaže da svi snovi ne mogu da se ostvare za jedva 72 sata života! Sve ono što su fudbaleri istanbulskog giganta poželeli, ostvarilo im se u tri fantastična dana. Bešiktaš je na stadionu Girsel Aksel u Izmiru savladao Antaliju rezultatom 2:0 (2:0) i kompletirao istorijsku duplu krunu kojoj se pred početak sezone malo ko nadao. Posao koji je Sergen Jaldžin uradio za nepunih godinu i po dana otkako je u svom klubu u ulozi trenera je neverovatan! Ne samo što je Bešiktaš postavio na stabilne noge, već je od njega učinio apsolutno najboljim klubom u državi. Teško je uopšte i zamisliti koliko ovaj uspeh znači čoveku koji je prve fudbalske korake napravio baš u Bešiktašu.

BOTOŠANI - KLUŽ (tip 2, kvota 1,50) - 0:1

Kolo pre kraja prvenstva Rumunije Kluž je pobwedom nad Botošanijem odbranio titulu, a momenat odluke viđen je u 53. minutu kada je Tiganasu zatresao sopstvenu mrežu. Nespretna reakcija devanzivca domaćina ispostavila se kao dovoljna da Kluž ostvari minimalnu pobedu i udalji se na plus šest u odnosu na FCSB koji tek očekuje utakmica 9. kola plej-ofa, međutim ni pobeda ne ostavlja klub iz Bukurešta u trci s obzirom na lošiji učinak u direktnim duelima.

Opširnije OVDE.

PONFERADINA - ESPANJOL (tip 2, kvota 2,10) - 1:4

Odlična utakmica Espanjola. Dimata je otvorio meč golom u prvom minutu, da bi Puado sa bele tačke u osmom minutu rešio pitanja pobednika. Domaćin je smanjio rezultat posle autogola, da bi Dimata u 54. i Melamed u 92. minutu postavili konačan rezultat.

SAUTEMPTON - LIDS (tip 2, kvota 2,65) - 0:2

Odlično ste predosetili pobedu Lidsa. U prvom poluvremenu nije bilo golova i čekalo se sve do 73. minuta da Bamford donese Lidsu prednost. To je ujedno bila najava pobede ekipe Marsela Bijelse, a potvrdu cele priče doneo je Roberts u 95. minutu pa je Lids definitivno overio nova tri boda.

TONDELA - PASOŠ FEREIRA (tip 2, kvota 2,45) - 2:3

Prštalo je u prvom poluvremenu ove utakmice jer je Pedro doveo Tondelu u prednost u 2. minutu, da bi Tanke poravnao već u 5. minutu. Slična priča viđena je pola sata kasnije. Opet je Pedro pogodio za prednost Tondele, a Tanke dva minuta kasnije doneo drugo izjednačenje. Fereira je ipak u 58. minutu bio precizan i tako je Fereira upisala tri boda.

VIDAD - OLIMPIK SAFI (tip 1, kvota 1,43) - 3:1

Gostujući sastav je odigrao hrabro protiv lidera marokanske elite, ali je poraz bio neminovan. Tokom prvih 25 minuta odbrana Olimpika u dva navrata nije imala rešenje za Elafija, ali je osmoplasirani tim ipak uspeo da prepolovi zaostatak pre odlaska na odmor. Nisu se gosti libili da napadnu što pokazuje i statistika od desete udaraca ka golu, četiri u okvir. Prvi fvorit za titulu je ipak prelomio u 87. minutu preko El Almuda i osigurao trijumf.

PRECRTANO

LACIO - TORINO (tip 1, kvota 2,30) - 0:0

Zaostali susret 25. kola Serije A između Lacija i torina završen je bez pogodaka a bod osvojen u Rimu Bikovima je doneo opstanak u eliti. Izabranici Davidea Nikolea u italijanskoj prestonici imali su rezultatski imperativ kako bi izbegli pitanje sudbine rešavaju u poslednjem kolu protiv Beneventa. Torinu koji je susret dočekao sa tri boda više od prvog tima u zoni ispadanja, remi jebio dovoljan da pošalje Benevento u niži rang.

Opširnije OVDE.

MANČESTER JUNAJTED - FULAM (tip 1, kvota 1,38) - 1:1

Uprkos činjenici da su već overili kartu za niži rang, fudbaleri Fulama na Old Traford su stigli sa željom da budu više od pukog statiste što im je u završnici susreta, golom Džoa Brajana, donelo zasluženi bod. Kraj sezone i izostanak rezultatskog znaaja odrazili su se na igru izabranika Ole Gunara Solskjera, ali je početak susreta sa Fulamom nagoveštavao povratak Junajteda na pobedničko kolosek posle poraza od Lestera (1:2) i Liverpula (2:4).

Opširnije OVDE.

BRAJTON - MANČESTER SITI (tip 2, kvota 1,50) - 3:2

Dugogodišnji san Brajtona večeras je postao java i to za samo 26 minuta koliko je izabranicima Grema Potera bilo potrebo da preokrenu rezultat i sa 0:2 stignu do 3:2.

Opširnije OVDE.


tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara