Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

AFRIKA: Borbe za opstanak u prvom planu

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.05.21. | 23:42

Uzbudljivo u Tanzaniji i Južnoj Africi

SVALOUS – STELENBOŠ 0:0

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Neverovatnu seriju remija Svalous je nastavio šestim uzastopnim susretom bez pobednika. Deveti klub koji je izvukao bod u prethodnih deset susreta ekipe iz Johanezburga je Stelenboš. Propuštena šansa domaćina da konačno osvoji ceo plen protiv tima koji se bori za opstanak ujedno je predstavljala i ispuštenu priliku da Svalous zauzme treće mesto i pretekne dva rivala u trci za internacionalnu scenu.

MTIBVA ŠUGAR – MBEJA SITI 2:0 (1:0)

(Fudbal, Tanzanija 1)

Mitbva je u susretu 30. kola rutinski savladala Mbeju, a vodeći pogodak za domaćina postigao je Sabato u 10, minutu. Rezultat iz uvodnog perioda meča bio je na snazi do 72. minuta i pogotka Makange kojim su razrešene sve dileme oko pitanja pobednika. Mtibva je pobedom pretekla direktnog rivala i napravila značajan iskorak u borbi za opstanak.

ČIPA JUNAJTED – BLUM SELTIK 1:2 (1:0)

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Gol prednosti nije bio dovoljan da Čipa junajted izbegne novi poraz. Buđenje gostiju u drugom poluvremenu donelo je preokret kojim se Bloem udaljio odopasne zone, dok je Čipa ostala "ispod crte".

EL DŽADIDA – MOGREB 2:2 (1:0)

(Fudbal, Maroko 1)

Mogreb je na gostovanju El Džadidi upisao remi, peti u nizu, a do boda je stigao tek u osmom minutu nadoknade. Domaćin je dva puta stizao do vođstva, ali prednost nije uspeo da održi do poslednjeg sudijskog zvižduka i dopiše tri dragocena boda u borbi za opstanak.

VIDAD KAZABLANKA – OLIMPIK SAFI, 22.30

(Fudbal, Maroko 1)

Gostujući sastav je odigrao hrabro protiv lidera marokanske elite, ali je poraz bio neminovan. Tokom prvih 25 minuta odbrana Olimpika u dva navrata nije imala rešenje za Elafija, ali je osmoplasirani tim ipak uspeo da prepolovi zaostatak pre odlaska na odmor. Nisu se gosti libili da napadnu što pokazuje i statistika od desete udaraca ka golu, četiri u okvir. Prvi fvorit za titulu je ipak prelomio u 87. minutu preko El Almuda i osigurao trijumf.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara