MIR JE BLIŽI NEGO ŠTO SE MISLI: Evo kada izraelski zvaničnici očekuju primirje na Bliskom istoku!
Foto: EPA/ HAITHAM IMAD

procena

MIR JE BLIŽI NEGO ŠTO SE MISLI: Evo kada izraelski zvaničnici očekuju primirje na Bliskom istoku!

Planeta -

Primirje između Izraela i Hamasa očekuje se u četvrtak, rekao je visoki izraelski zvaničnik. Ako se zaustavi bilo kakav neočekivani razvoj događaja, prekid vatre između izraelskih i gazanskih grupa stupiće na snagu u četvrtak, rekao je visoki izraelski zvaničnik, navodi dnevnik "Harec".

"Nema odlučujućeg rezultata i neće ga biti - citira se zvaničnik. "Svi smo umorni."

Razni izraelski mediji izveštavaju - uglavnom bez pozivanja na izvore - da se prekid vatre zaista očekuje u roku od 2-3 dana otkako su obe strane ispunile svoje glavne postavljene ciljeve u trenutnom sukobu.

Međutim, diplomatski izvor upoznat sa naporima Egipta da postigne prekid vatre između Izraela i Hamasa kaže za "Tajms of Izrael" da pregovori još uvek traju i da takav sporazum nije postignut.

Vesti na kanalu 12 citirale su "strane izveštaje" - bez detaljnog predstavljanja - rekavši da je premijer Benjamin Netanijahu obavestio Vašington da je spreman za prekid vatre koji počinje u četvrtak.

U ranijem izveštaju se navodi da je Egipat predložio primirje počevši od četvrtka u 6 sati ujutro i da je Hamas pristao na tu ponudu.

Kurir.rs/Times of Israel/Haaretz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track