Najnovije vesti
Vesti Hronika
ISTRAGA ALEKSINE MISTERIOZNE SMRTI Saslušana 24 gosta, uzet snimak sa video nadzora, zatražene dodatne analize, a Aleksinčani TRAŽE ISTINU

ISTRAGA ALEKSINE MISTERIOZNE SMRTI Saslušana 24 gosta, uzet snimak sa video nadzora, zatražene dodatne analize, a Aleksinčani TRAŽE ISTINU

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu intenzivno radi na rasvetljavanju okolnosti smrti Alekse Stojmenovića (25) iz Aleksinca koji je 16. maja zatečen u nesvesnom stanju ispred ugostiteljskog objekta u kojem je u toku bila proslava 18. rođendana. Mladić je prebačen u KC Niš, ali je preminuo od krvarenja u produženoj moždini.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Aleksinac, Aleksa Stojmenović Foto: Instagram/Alexaa_33 / screenshot
Aleksinac, Aleksa Stojmenović

Kako saznajemo, intenzivna istraga misteriozne smrti mladog Aleksinčanina je u toku i do sada su saslušane 24 osobe koje su bile na rođendanskoj proslavi.

- Do sada su saslušane 24 osobe koje su bili gosti na pomenutoj proslavi. Uzet je risiver video nadzora tako da ćemo sutra imati informacije šta se vidi na snimcima. Završena je i obdukcija tela mladića, ali je tužilaštvo zatražilo dodatne analize koje bi trebalo da budu završene za dva, tri dana. Nakon toga će moći da se kaže da li se radi o nasilnoj ili zadesnoj smrti i koje će tužilaštvo postupati, Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu ili Više javno tužilaštvo u Nišu, ako za to bude osnova - kažu za "Blic" u Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

Pročitajte još

U porodici nastradalog mladića danas nisu želeli da razgovaraju sa novinarima a aleksinačka čaršija već drugi dan nagađa na koji je način Aleksa izgubio svest i potom u bolnici preminuo zbog krvarenja u produženoj moždini.

Foto: Instagram/Alexaa_33 / screenshot

Građani Aleksinca okupili su se u 15 časova na platou ispred Doma kulture povodom smrti Alekse i najavili preko društvenih mreža da će se okupljati svakog dana u 15 časova "dok se istina ne utvrdi i počinioci pohapse".

- Cilj skupa je da se ovo više nikada nikome ne bi dogodilo to što se dogodilo tom predivnom dečku koji je stvarno bio za primer u svakom pogledu. Bio je sportista, kulturan mladić koji ničim nije zaslužio to što mu se desilo. Cilj skupa je da se ne zataška ovo što se desilo i da bi se došlo do konačne istine, a počinioci izveli pred lice pravde - kaže prijatelj porodice nastradalog mladića Saša Stojev.

Pročitajte još

Kako je "Blic" pisao, kobne večeri policija je došla u ugostiteljski objekat u kojem je bila u toku proslava 18. rođendana zbog prijave o tuči četvorice mladića. Ispred ugostiteljskog objekta je zatečen Aleksa S. u nesvesnom stanju i gosti proslave koji su pokušavali da mu ukažu pomoć.

Foto: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS Srbija

Na telu mladića nije bilo vidnih povreda a prema prvim informacijama od nije bio učesnik u tuči. Pošto mu je ukazana prva pomoć u Aleksincu on je hitno transportovan u Niš, gde je narednog jutra preminuo u 8 časova usled krvarenja u produženoj moždini.

Ko je sve učestvovao u tuči, kako je Aleksa S. ostao bez svesti, šta je izazvalo fatalno krvarenje od kojeg je preminuo i ima li u svemu nečije krivične odgovornosti, biće utvrđeno preidždtražnim radnjama koje je naložio OJT u Aleksincu.