Foto: Star sport
Foto: Star sport

Partizan mislima već u finalu: Crno-beli po tradiciji inspiracija Bojoviću

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.05.21. | 19:13

Mladost savladala Parni valjak 1:0

Gol Milana Bojovića u 24. minutu bio je dovoljan da Mladost savlada Partizan (1:0) i tako crno-belima ulkaže na segmente koje će morati da isprave uoči finala Kupa Srbije zakazanog za 25. maj proziv Crvene zvezde.

Izostanak rezultatskog značaja, uz činjenicu da ih naredne nedelje očekuje utakmica finala Kupa Srbije protiv Crvene zvezde, očigledno su uticali na izdanje crno-belih koji su se tokom većeg dela susreta prilično mučili da uspostave željenu i preopznatljivu igru. Inferiorni na sredini terena, sa odsečenim arhitektama Nathom i Jojićem, izabranici Aleksandra Stanojevića vezanih ruku tokom većeg dela prvog poluvremena gledali su kako motivisani domaćin plete mrežu oko gola Vladimira Stojkovića. Izgubljena bitka na sredini terena uticala je da tokom većegdela susreta glavni ofanzivni aduti Partizana budu potpuno odsečeni od saigrača, te je raspoloženim Lučancima bio dovoljan trenutni blesak Radivojevića i Bojovića koji su u tandemu uspeli da nađu put do mreže rivala i Mladosti obezbede privilegiju da bude tek drugi klub koji je Partizanu oduzeo bodove ovog proleća.

Izabrane vesti

Vidno inspirisani i sa željom da zavesu na aktuelnu sezonu spuste velikim skalpom, Lučanci su već u 12. minutu nagovestili da nemaju nameru da crno-belima dozvole povratak u Beograd sa bodovima. Posebne glavobolje gostujućoj defanzivi zadavao je Vladimir Radivojević, iskusni vezni fudbaler koji je predstavljao konstantnu pretnju po gol, a najbliži pogotku bio je upravo prilikom prve pretnje Mladosti kada je iskoristio uspavanu reakciju Svetozara Markovića ali je gađao preko prečke iz idealne pozicije.

Iako vrlo dobro izdanje nije ukrasio pogotkom, 35-godišnji fudbaler je popravio ličnu statistiku sjajnim centaršutem u 25. minutu nakon kojeg Bojiću nije bilo teško da se još jednom ovog proleća upiše u strelce. Đak Partizana, ponovo je potvrdio da mu klub u kojem se školovao predstavlja posebnan motiv da se pokaže u najboljem svetlu, te je mrežu crno-belih zatresao i kao igrač trećeg kluba, pošto je isto uspevao tokom staža u Vojvodini i Jagodini.

Uprkos golu zaostatka, gosti su tek u završnici prvog poluvremena stidljivo pokazali zube i u 43. minutu zapretili preko Šekića čiji je pokušaj izblokiran.

Već u uvodnim sekundama drugog dela igre Šćekić se ponovo našao u prvom planu idealno odloživši loptu glavom za Jovića, ali je mladi ofanzivac iz idealne prilike gađao preko gola. Kako je vreme odmicalo vicešampion Srbije je sužavao obruč oko gola rivala i na krilima svežih rezervista je stavljao defanzivu Mladosti pod sve veći pritisak. Dva puta je Lutovac bezuspešno pretio, a napadačkuigru Partizana u 80. minutu mogao je da kruniše Lazar Marković, međutim defanziva Lučanaca koja je grčevito čuvala minimalnu prednost uspela je da ostane nesavladana i da nanese crno-belima peti poraz uprvenstvu.

MLADOST – PARTIZAN 1:0 (1:0)

/Bojović 25/

Lučani

Stadion Mladosti

Sudija: Stanko Ostraćanin

Žuti kartoni: Šatara (Mladost); Miljković (Partizan)

MLADOST (4-2-3-1): Milović – P. Jovanović, Šatara, Mićević, Leković – Radivojević (od 73. F. Žunić), Baha – Selenić (od 58. Odita), Gordić (od 73. Regan), S. Jovanović (od 94. Maksimović) – Bojović. Trener: Darko Rakočević.

Klupa: Samčović, Vesnić, Maksimović, Obeng, Odita, Žunić, Milanović, Perović, Veličković, Tešić, Žunić F.


PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević – Šćekić, Jojić – Jović (od 64. Lutovac), Natho (od 64. Štulić), Holender (od 74. Stevanović) – L. Marković.

Klupa: Popović, Banjak, Pavlović, Baždar, Živković, Ostojić, Štulić, Terzić, Stevanović, Lutovac, Smiljanić Trener: Aleksandar Stanojević.




Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara