Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kolaković dobio kapitalno pojačanje: Kovačević promovisan u Poljskoj

Vreme čitanja: 1min | uto. 18.05.21. | 19:10

Srpski reprezentativac zvanično u novom klubu

Uroš Kovačević, srpski reprezentativac koji igra na poziciji primača, karijeru će nastaviti u Aluron Zavjerću, saopštio je danas poljski klub. Kraljevčanin koji je 2019. godine proglašen za najboljeg igrača sveta, posle uspeha sa Trentinom u jeku pandemije virusa korona se opredelio za odlazak u Kinu, ali se vrlo brzo vratio u evropsku odbojku te će nove izazove dočekati u redovima ambicioznog člana Plus lige.

Izabrane vesti

"Olučio sam da se pridružim Zavjerću zbog predsednika, trenera i navijača. To je sjajan klub i verujem da u narednoj sezoni možemo da ostvarimo veliki uspeh. Vredelo je. Imaćemo dobru ekipu i verujem da možemo mnogo toga", izjavio je Kovačević na promociji.

Osvajač dva evropska zlata sa reprezentacijom Srbije će u novoj sredini imati priliku da ponovo sarađuje sa nekadašnjim selektorom Orlova Igorom Kolakovićem,

"Igor je veoma važna osoba u mom životu. Pozvao me je u reprezentaciju kada sam imao samo 16 godina. Veoma sam srećan i uzbuđen što mogu ponovo da radim sa njim", nije skrivao emocije odbojkaš.

Osim Kovačevića, Aluron je nedavno pojačao i Kanađanin Džej Blankenu, a klub će u novoj sezoni za cilj imati da u petoj godini u poljskoj eliti napravi iskorak i umeša se u borbu za najviši plasman.


tagovi

Uroš Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara