0
Domaći fudbal

FOTO: FK Radnički

PRED RADNIČKIM MEČ SEZONE SA BAČKOM: Nišlije imaju jasan cilj – ‘Da odradimo naš deo posla i prizovemo sreću!’

Objavljeno: 18.05.21 u 16:24

Fudbaleri Radničkog u sredu od 18.30 sati dočekuju OFK Bačku, u poslednjem 38. kolu Superlige Srbije.

Duel protiv poslednjeplasirane ekipe na tabeli najavio je šef stručnog štaba Nišlija Aleksandar Stanković.

– Jako teška utakmica za nas zbog mnogo razloga. Nažalost, došli smo u situaciju da ne zavisimo sami od sebe kada je u pitanju opstanak u ligi. Moramo da sačuvamo mirnoću i koncentraciju, da ne lutamo mislima prema drugim stadionima i nečemu na šta ne možemo da utičemo, da pobedimo Bačku i odradimo naš deo posla, a onda da prizivamo sreću i molimo se bogu da nam se poklopi makar jedan rezultat na utakmicama naših konkurenata. Jako mi je žao što smo u ovoj poziciji, a na to su uticale neke neverovatne okolnosti. Na nekoliko naših poslednjih mečeva najbolji pojedinci bili su golmani protivničkih timova. Protiv Zlatibora smo u subotu propustili veliki broj stopostotnih šansi, a ponovo se osetilo tošto u timu nemamo klasičnog napadača, koji bi te situacije svakako znao da realizuje. To je što je njihov golman Čupić odbranio je zaista neverovatno. Ja i moj stručni štab smo ovde tek nešto više od mesec dana. Uspeli smo u nekoj nameri da stabilizujemo tim, nemamo nijedan poraz, ali smo odigrali previše remija bez golova i sticajem raznih okolnosti smo sada u teškoj situaciji. Nije lako, ali moramo da budemo pozitivni, da se borimo, da savladamo rivala koji će doći rasterećen i da odradimo naš zadatak. A da li će to biti dovoljno, ostaje da se vidi i da se nadamo, rekao je Stanković.

Radnički već po navici neće moći da nastupi u najjačem sastavu.

– Nemamo klasičnog centarfora, a sada su nam povređena i dvojica igrača koji mogu makar prinudno da igraju na toj poziciji. Marković je već dugo van stroja, a u Užicu se povredio Kasalica, pa neće moći da nam pomogne. Dobra stvar je što se vraća Gavrić, nakon što je odradio suspenziju zbog žutih kartona. Izvešćemo najjači mogući sastav i daćemo sve od sebe da što pre obezbedimo tri boda u ovom susretu, završio je Stanković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter