Italijanska sportska štampa
Italijanska sportska štampa

Buongiorno Italia: Filip Stanković Interov prvotimac, Milanov triler s elementima psihodrame

Vreme čitanja: 7min | uto. 18.05.21. | 12:53

Kompletna budućnost Rosonera zavisi od duela utakmice u Bergamu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Najava mečeva i svi mogući scenariji u poslednjem kolu Serije A, pogotovo za mesta koja vode u Ligu šampiona, su najinteresantnija u italijanskoj sposrtskoj štampi. Veliku pažnju privlači i vrteška trenera koja uključuje sve vodeće klubova u Seriji A osim Rome. Piše se i o planovima za pojačanja klubova bilo da se radi o igračima, trenerima ili novim funkcionerima. Tutosport piše i da je Filip Stanković unapređen u golmana prvog tima, odnosno da je zauzeo mesto Danijelea Padelija koji je potpisao dvogodišnij ugovor sa Udinezeom.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Zizu na klupi Stare dame?Zizu na klupi Stare dame?

Najčitaniji italijanski dnevnik otvara današnje izdanje pričom o Zinedinu Zidanu koji je prvi izbor Juventusa za sledeću sezonu. U podnaslovu se kaže da je Real Madrid spremio ponudu Masimilijanu Alegriju koja predviđa dvogodišnji ugovor sa platom od 10.000.000 evra po sezoni. Sledeći taj scenario, Gazeta tvrdi da je Stara dama spremna da uskoči u igru i rezerviše Zidana za sledeću sezonu, ali da prvo Zizu mora da pronađe dogovor sa Florentinom Peresom.

Ronaldo prebacio sedam super automobila i rasplamsao glasine o svojoj budućnosti”, svedoči Gazeta o gomili informacija koje su počele da kruže po objavljivanju video snimka o transportu Ronaldovih automobila iz Torina u Lisabon. Na unutrašnjim stranma se kaže da “selidba” automobila Portugalca ne mora nužno da znači da će se i on preseliti budući da je i pre dve godine premeštao deo svoje “ergele” iz Torina u Lisabon. “Gde će igrati Ronaldo zavisi od plasmana Juventusa u Ligu šampiona i ponuda koje mu stignu na sto”, zaključuje Gazeta.

Svi gledaju u Gasperinija”, piše Gazeta da trener Atalante direktno utiče na sudbinu Juventusa u ovoj nedelji, prvo finalu Kupa Italije, a zatim u meču sa Milanom u Bergamu. Celu priču dodatno podgrevaju glasine da bi Gasperini mogao i da sedne na klupu Juventusa u sledećoj sezoni.

20.30: (2,20) Lacio (3,15) Torino (3,60)

Eliotov poziv na juriš. Singer se sreo sa igračima. Pioli u Bergamo ide u napad”, najvaljuje se i meč sezone za Milan koji je tokom celog prvenstva bio u zoni Lige šampiona i reskira da ispadne iz nje u poslednjem kolu. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da je Gordon Singer, sin patrona Pola, posetio Milanelo i da je motivisao igrače da dovrše odličan posao koji su odradili u ovoj sezoni. “Kompletna budućnost Milana zavisi od ishoda meča u Bergamu: od kuponvine Vlahovića do ostanka pojedinih fudbalera”, navodi se da su velike šanse da srpski centarfor stigne ako se Milan plasira u LŠ kao i da bi Đanluiđi Donaruma sigurno ostao u dresu Rosonera a šanse za otkup Fikaja Tomorija i Braima Dijaza kao i produžetak ugovora sa Hakanom Čalhanogluom bi bile izvesne.

U drugom tekstu o Milanu se predviđa da će Mario Mandžukić predvoditi napad Rosonera u odlučujućem meču u odsustvu povređenog Zlatana Ibrahimovića. “Mandžukić juri svoj prvi gol u dresu Milana za srećan kraj”, ističe Gazeta da Mario nije postigao nijedan gol u dresu Milana, ali i da će, bez obzira kako se završi utakmica u Bergamu, to biti njegov poslednji nastup za Đavole.

Računi i Konte. Žangov plan je da prvo inkasira 250.000.000 od američkog fonda a onda da ima sastanak u četiri oka sa trenerom”, najavljuje se redosled poteze u “Apijano Đentileu“ u kontekstu pripreme terena za sledeću sezonu. Pozajmica od fonda “Oaktree” će rešiti tekuće probleme Intera kada su u pitanju isplate dugovanja prema igračima.

U drugom tekstu o Interu se kaže da se Salsedo iz Verone vraća u Inter i zauzeće mesto četvrtog napadača pošto Pinamonti želi da igra i napustiće “Apijano Đentile“ ovog leta.

CORRIERE DELLO SPORT

Gde će braća Inzagi?Gde će braća Inzagi?

Lacio – Torino, Simone za Pipa” , ističe Korijere da mlađi Inzagi mora da pobedi Granate večeras u Rimu da bi njegov brat Filipo imao šansu da u poslednjih 90 minuta, u direktnom sudaru sa Torinom traži slamku spasa za Benevento.

Rimski dnevnik podseća da nije samo Simone posebno motivisan za ovaj meč već i predsednik Klaudio Lotito koji se, da upotrebimo eufemizam, ne podnosi sa vlasnikom Torina Urbanom Kairom. Štaviše, na unutrašnjim stranama se odnos dvojice predsednika predstavlja kao korida. U tom kontekstu je Lotito je juče posetio igrače na treningu i zatražio od njih maksimalan napor da ostvare pobedu.

Džeko želi da ostane u Romi. Bonjek i Fontes su nova lica za Murinja”, piše Korijere da kapiten reprezentacije BiH ima nameru da ispoštuje do kraja ugovor sa Romom koji ističe sledeće godine, tim pre što na klupi više neće biti Paula Fonseke s kojim je Edin imao velikih problema u prethodnih godinu dana.

Na drugoj strani, osim igrača koji bi mogli da stignu u Trigoriju, priča se i o revoluciju u organizacionom smislu. Zibi Bonjek, predsednik FS Poljske, živi u Rimu i izgleda da je spreman da se vrati u Romu i preuzme važnu ulogu u klubu. Bonjek nije samo bivši veliki igrač Rome već je i veliki navijač Đalorosih, zbog toga su mu skinuli “zvezdu” sa Alijanc stadiona u Torinu. Drugo važno ime u oganizacionoj strukturi Rome bi trebalo da bude Žoze Fontes. Portugalac je šef skauta Lestera i trebalo bi da se pridruži Žozeu Murinju u Večnom gradu.

Juve ili Napoli, Alegri moraš da odlučiš”, tvrdi Korijere da Maks Alegri nema samo ponudu Real Madrida na stolu već i Juventusa i Napolija. Od njegovog izbore zavisi kojim putem će krenuti brojni treneri, od Lučana Spaletija do Mauricija Sarija. U tekstu se kaže da nije sve sigurno oko ostanka Antonija Kontea u Interu, a da ni Stefano Pioli nije siguran na klupi Milana ako ne stigne do Lige šampiona.

Mančini: ostajem ovde da bih osvojio trofeje”, izjavio je italijanski selektor Roberto Mančini po potpisivanju novog ugovora sa FS Italije do 2026. godine. “Evropska prvenstva i dva ciklusa Mundijala, Roberto se vezao za Azure uz platu od četiri miliona evra”, izveštava Korijere da će Mančini provesti najmanje osam godina na klupi Azura. U redakcijskom komentaru se pozdravlja odluka predsednika FS Italije Gravine i iznosi stav da su sve kockice složene za trijumfalni period Azura u sledećih pet godina.

TUTTOSPORT

Ronaldove mašine glavna priča u TorinuRonaldove mašine glavna priča u Torinu

CR7 turira”, dvosmisleni je naslov torinskog dnevnika koji obuhvata priču o premeštanju Ronaldovih “zveri na četiri točka”, ali i finale Kupa Italije, trofej koji nedostaje u portugalčevoj riznici. Tutosport tvrdi da Ronaldo ostaje sigurno ako se Juve plasira u LŠ, u suprotnom su šanse da nastavi da nosi dres Bjankonera 60 odsto.

Video-snimak transporta sedam Ronaldovih automobila pospešio širenje novih glasina o njegovom odlasku iz Torina. Ali to nije neka verodostojna indikacija, jer Ronaldo ima 24 superluksuzna automobila koji redovno kruže između Portugalije i Italije”, tvrdi list u podnaslovu.

Za razliku od drugih listova, Tutosport nastavlja da favorizuje priču o Rinu Gatuzu kao budućem treneru Juventusa. “Zašto je Gatuzo najbolje rešenje”, naslov je teksta u kome se ređaju motivi zašto je Rino favorit u odnosu na Zidana, Alegrija i Siniše Mihajlovića. Pomenutoj listi naslednika Pirla treba dodati i Simonea Inzagija kao eventualno iznenađenje.

Toro, budi kao Sonego!”, poručuje ispod zaglavlja Tutosport igračima Torina i treneru Nikoli pred okršaj sa Lacijom na kome mogu da obezbede opstanak u Seriji A pre meča sa Beneventom u nedelju. Italjijanski teniser Sonego je veliki navijač Torina i tokom prethodne nedelje cela Italija je navijala za njega, sve do polufinala gde je izgubio od Novaka Đokovića.

Sreda, 21.00: (2,65) Atalanta (3,25) Juventus (2,70)

Mančo ‘26! Među 33 je i Raspadori”, objedinjuje Tutosport priču o produžetku ugoovora selektora Italije i odluku da stavi na širi spisak mladog napadača Sasuola.

Oaktree, Konte i mladi”, to je po torinskom dnevniku redosled poteza i plan predsednika Intera Stivena Džanga. Prvo želi da završi posao oko pozajmice zatim da da pruži garancije Konteu za sledeću sezonu i da podmladi tim sa izuzetno perspektivnim igračima. U tekstu se kaže da je među novim mladim lavovima Intera i Filip Stanković. Sin Dejana Stankovića je promovisan u prvotimca Intera i zauzeće mesto Padelija koji prelazi u Udineze.

Tutosport objavljuje i listu igrača koji će napustiti “Apijano Đentile“ ovog leta i omogućiti klubu da uštedi blizu 50.000.000 evra koliko koštaju njihove plate. Reč je o Aleksisu Sančezu, Arturu Vidalu, Ivanu Perišiću, Aleksandru Kolarovu i Ešliju Jangu. Radi se o igračima koji su duboko zagazili u četvrtu deceniju života.

Liga šampiona: pedeset miliona je u igri”, i Tutosport se bavi mogućim scenarijima u Milanu koji svi kruže, neizbežno, oko plasmana u Ligu šampiona. Produžetak ugovora sa Donarumom, Čalhanogluom kao i otkup Tomorija i Dijaza su drektno vezani za povratak Rosonera u najprestižnije takmičenje. Torinski dnevnk piše i da je Milan ušao u triler priču sa elementima psihodrame jer je zbog remija sa Kaljarijem stavio na kocku sve što je uradio u prethodnih 36 kola u Seriji A.


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara